Počela obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola

23. април, 2018. #

Nakon decenija dugih a praznih obećanja“nadležnih“ dočekali smo i taj dan!! Zvanično je započela obnova i kompletna rekonstrukcija puta na deonici Sremski Karlovci – Banstol.

Deonica pripada takozvanom „starom putu Novi Sad-Beograd“ i važi za jednu od najprometnijih saobraćajnica u zemlji. Biće rekonstruisana trenutno najlošija deonica ukupne dužine 6,8 kilometara koja već decenijama „vapi“ za obnovom. Rok za završetak radova je 150 dana.

Predsednik Pokrajinske vlade Igora Mirović, sekretar državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Kerna i v. d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, ističu da će u ostvarivanje tog za Srbiju veoma važnog infrastrukturnog projekta biti investirano 238,5 miliona dinara.

„Ova saobraćajnica od Banstola do Sremskih Karlovaca jedna je od najlošijih, ako se imaju u vidu savremeni putni standardi“, rekao je Mirović podsetivši da je on izgrađen pre 80 godina.

Premijer Vojvodine je najavio da je će paralelno sa tim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja, sopstvenim sredstvima, uskoro započeti i obnovu grebenskog puta(Partizanski put) od Banstola do hotela „Norcev“ prema Iriškom vencu.

„To će zajedno sa ovom deonicom činiti jedan veliki rekonstruisani saobraćajni prsten na Fruškoj gori, značajan za turizam i druge aktivnosti“, istakao je Mirović i podsetio da je lane rekonstruisano tri kilometra te deonice, koja se pruža fruškogorskim grebenom.

Rekonstrukcija oba ta puta omogućiće bolju povezanost opština Inđije i Iriga i bezbedniji prilaz ka izletištima i manastirima Fruške gore.

Izvor : VRELE GUME

Galerija slika

Članci iz iste kategorije