Moto GP – Jamaha: Markesovo ponašanje je totalno neprihvatljivo

11. април, 2018. #

 

Direktor fabričke ekipe Jamahe Lin Džarvis osuo je paljbu na Marka Markesa nakon opšteg haosa na Moto GP trci u Argentini.

Markes je, između ostalih, oborio i Valentina Rosija, koji nije hteo da mu oprosti ovaj potez.

„Totalno neprihvatljivo. Mislim da je to jasno svima koji su u životu odgledali bar jednu Moto GP trku. Ne mislim samo na ono što je uradio Valentinu, već je na ovoj trci bilo x takvih poteza. Oborio je i Espargara, umalo nije oborio i Vinjalesa. Mislim da je to totalno nepoštovanje“.

Džarvis kaže da je posle trke išao da se žali direkciji.

„Da, prošetali smo do direkcije, rekli smo šta smo imali da kažemo. Onda su oni nama rekli šta su imali da kažu i to je bilo to. Nisam ja ovde da pišem pravilnik, ali mogu da kažem ono što mislim. Ovaj put smo mi bili žrtve, sledeći put možda nećemo biti mi, ali bi moglo da bude mnogo ozbiljnije“, naglasio je Džarvis.

On je dodao i to da smatra da bi protiv španskog vozača trebalo da se preduzmu „relevantne mere“, a šta podrazumeva pod tim „relevantnim merama“?

„Ako se saglašavaju sa nama da je ovo neprihvatljivo ponašanje, onda moraju da ga kazne i koriguju to ponašanje. Ne znam kako i koliko, ali ovo mora da se kazni i da se od ovoga napravi primer“, zaključio je Džarvis.

Izvor: Sportklub.rs

Dorna se ne opredeljuje: Videli ste to što ste videli

Karmelo Ezpaleta, prvi čovek Dorne, izdao je saopštenje posle svih događanja na Moto GP trci za VN Argentine.

Ezpaleta se prvo pozabavio odlukom da svi startuju tri reda iza Džeka Milera, koji jedini nije menjao gume i išao u boks. Po pravilima, trebalo je odatle i da startuju i Australijanac je trebalo da ima mnogo veću prednost.

„To je bilo jednostavno nemoguće samo zbog broja motora koji bi morao da startuje iz boksa. To je pravilo koje smo usmeno ustanovili u Zahsenringu 2014. i pridržavali smo ga se. Većina timova je pristalo i to je to. Mislim da je, iz pre svega bezbedonosnih ( PRAVOPISNA GREŠKA !!!…Piše se BEZBEDNOSNIH ) razloga, to bila prava odluka“.

Ezpaleta nije hteo direktno da komentariše trku i ponašanje Marka Markesa, koje je uskomešalo sportsku javnost.

„Situacija je bila veoma nezgodna, vremenski uslovi su bili veoma teški. Ne želim da budem sudija i da krivim ili opravdavam bilo koga. Videli ste to što ste videli na svojim ekranima. Sigurno, popričaćemo sa vozačima pred trku u Ostinu, ali ne verujem da će biti dodatnih mera“, zaključio je Ezpaleta.

Izvor: Sportklub.rs

Puđ: Ništa više od trkačkog incidenta

Šef Repsol Honde Alberto Puđ pokušava da „spusti loptu“ nakon bure koja se podigla posle Moto GP trke u Argentini.

Razlog za tu buru je, osim sjajne trke, ponašanje Marka Markesa, koji je stizao, pa onda rušio sve pred sobom. Na kraju je ostao bez poena zbog kazne od 30 sekundi, a iz trke je i Valentina Rosija.

„Mislim da je ovo bio veoma komplikovan dan za Marka. Od početka, ono što se desilo na gridu je nešto što se veoma retko dešava. Odatle su se samo gomilale situacije koje su bile veoma komplikovane“.

Puđ je pokušao da objasni incident sa Rosijem.

„Naravno da je krenuo zato što je mislio da može da prođe bez ikakvih problema. Ali, u toj 13. krivini su bili posebni uslovi. Bilo je još vode na stazi i zato je Markov motor naglo usporio, proklizao i udario u Rosija. Trkački incident“.

Alberto Puđ je dodao i to da Rosi, kao izuzetno iskusan vozač, mora da zna da se ovakve stvari dešavaju na trkama i da je on bio nekada „sa druge strane takvih incidenata“.

Puđ se, za razliku od mnogih drugih, osvrnuo i na incident sa Alešom Esparagarom.

„Mislim da je Mark to najbolje objasnio. Prosto je išao mnogo brže od Aleša, čak 3 ili 4 sekunde po krugu i zbog toga je loše proračunao prilaz i prišao mu prebrzo. I to može da se podvede pod trkački incident. Jednostavno, ovo je primer vikenda koji je mogao da bude veoma dobar, ali splet okolnosti je doveo da bude veoma loš“, zaključio je Španac.

Izvor: Sportklub.rs

Kračlou: Samo Mark je mogao da me zaustavi u Argentini

Kal Kračlou je pobedio u Argentini i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu Moto GP šampionata bar na nedelju dana.

Britanac je još jednom pokazao svoje majstorstvo u lošim vremenskim uslovima, a Honda mu je pomogla da spreči Žoana Zarka da konačno zabeleži prvu Moto GP pobedu.

„Osećam da je ovo bila normalna trka, Mark bi bio veoma, veoma opasan. Imao sam užasan dan u kvalifikacijama i iskreno, ne mogu da verujem da odlazim odavde sa pobedom“.

Kračlou je pohvalio i tri vozača koja su bila u pobedničkoj grupi sa njim, Žoana Zarka, Aleksa Rinsa i Džeka Milera.

„Svaka im čast, svi su imali sjajnu trku. Ali, ja sam mogao još brže, samo nisam hteo da rizikujem zbog šampionata. Realno, samo Mark je mogao danas da me pobedi, kažem, da je bila normalna trka“, zaključio je vozač LCR Honde.

Izvor: Sportklub.rs + Autoblog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije