Miodrag Piroški „Pira“ – Izveštač iz Istanbula

6. април, 2018. #

Iz ogromnog ISTANBULA, upravo nam se javio specijalni izveštač, poznato TV lice i jedan od najoriginalnijih prezentera NOVIH AUTOMOBILA, voditelj i urednik TV emisije „VRELE GUME“, gospodin MIODRAG PIROŠKI.

„Veliki pozdrav iz ovog automobilskog mravinjaka. Ja sam mislio da su najveće gužve u mom Novom Sadu a i u Beogradu, ali, ovo je užasno, pa ja ulicu ne mogu da predjem….svi negde žure, voze razno razne automobile, benzince i dizelaše, nove ali i starudije, autobusi, skuteri, bicikli… strašno. Morao sam što pre, da se malo što kažu konsolidujem i da sa mojiim društvom iz Vojvodine, ušetam u neku poslastičarnicu , da probam baklave i sutlijaš a da Vam kažem probao sam i ratluke…ima ih ko salate kod nas. Moram reći da su baklave prave, ali, setih se odmah i naše „doboš torte“ i „rigo jančija“. Baš mi je prijalo, malo sam se oporavio jer mi je pao šečer, pa se onda uputismo u šoping. Kaže moja LIDIJA, da će mi kupiti farmerke, jer je džins u Turskoj baš dobar, a ja se mislim …gde sad da jurim farmerke kad sam nagurao u toku zime bar jedno 5 kila, a valjda i malo više. Gledam ja tako izloge, glava ma zabolela a srce mi negde u Novom Sadu i setih se, ni sam ne znam zašto, ….znam, bio sam gladan, setim se našeg NAJLONA, pogačica sa čvarcima i  roštiljskih kobasica iz Gardinovaca koje se pazare na Futoškoj pijaci na tezgi kod Pešića. Pa mi onda na pamet pade riblja čorba iz Sombora, koju pravi moj Teča..ta mante, on je baš svetski majstor…
Mislio sam ja da ponesem nešto iz mog podruma, bar malo slanine i kulena, ali, znam da ovi ovde ne vole te naše poslastice..
Imao sam nameru da Vam ispričam još nešto o Istanbulu, mislim na dobru jagnjetinu i na ostale istorijske znamenitosti, ali, šta ovi moji opet viču…..izgleda da su mi  pronašli farmerke“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije