Goodyear – novi pneumatici za laka teretna vozila svih tipova

12. април, 2018. #
Na srpskom tržištu su od sada na raspolaganju novi pneumatici od 17,5 i 19,5 inča Goodyear KMAX S i KMAX D namenjeni lakim teretnim vozilima svih tipova – dizelskim, hibridnim i električnim. Nove pneumatike odlikuju izdržljivost, prilagodljivost, performanse tokom cele godine u različitim uslovima i veća kilometraža.
Kranj, 12. april 2018. – Svoju ponudu teretnih pneumatika Goodyear nadgrađuje grupom od dvadeset novih dimenzija pneumatika KMAX S i KMAX D od 17,5” i 19,5” za upravljačku i pogonsku osovinu. KMAX S i KMAX D su razvijeni sa ciljem da obezbede više pređenih kilometara, moćno prianjanje, precizno upravljanje i visok nivo izdržljivosti za vozila koja voze na duge pruge, u regionalnom i gradskom saobraćaju. Novi pneumatici zadovoljavaju postojeće i nove propise za zimsku opremu, zato su dobili simbol snežne pahuljice u alpskom vrhu (3PMSF) što prevoznicima omogućava vožnju sa istim pneumaticima tokom cele godine. U Goodyearovoj ponudi će KMAX S i KMAX D zameniti pneumatike Goodyear RHS II i RHD II (+) za upravljačku, odnosno pogonsku osovinu.
Predstavljeni pneumatici razvijeni su u skladu sa novima vrstama pogona kao što su hibridni i električni, a takođe i klasični dizelski. Osnovani su na proverenoj tehnologiji KMAX u kombinaciji sa robusnom konstrukcijom karkase i donose prednosti koje u poređenju sa prethodnicima doprinose smanjenju operativnih troškova. KMAX S i KMAX D odlikuje vrhunska smeša gazećeg sloja i izvanredna otpornost na habanje što obezbeđuje veći broj pređenih kilometara. Ove pneumatike takođe odlikuje mali otpor kotrljanja i smanjena potrošnja energije, a rezultat je manje zagrevanje pri kotrljanju i bolje iskorišćenje goriva. Operativne troškove smanjuju takođe funkcionalna prilagodljivost u širokom spektru usluga i izdržljivost u teškim radnim uslovima.
“Pneumatici KMAX namenjeni su prevoznicima koji se uglavnom bave dostavom, a kod njih je velika kilometraža glavni ekonomski zahtev. Zajedno sa širokom paletom usluga i rešenja koja Goodyear ima u svojoj ponudi za vozne parkove, ovi pneumatici donose prevoznicima sigurnost i pouzdanost u obavljanju transportnih aktivnosti, te tako omogućava uspešno poslovanje,” naglašava Branko Adamović, vođa prodaje za teretne pneumatike Srbije.
KMAX S – precizna vodljivost, izdržljivost i ravnomerno habanje u svim radnim uslovima
Gazeći sloj pneumatika KMAX S za upravljačku osovinu – u dimenzijama 245/70R17.5 i 265/70R17.5 –   ima robustan dezen sa četiri rebra, a u svim ostalim dimenzijama je dezen sa pet rebara. Zahvaljujući visokom odnosu guma–kanali, i elementima za ojačavanje među rebrima, pneumatik obezbeđuje izuzetno preciznu vodljivost. Veća izdržljivost pneumatika je postignuta zubatim oblikom kanala sa više radijusa na ramenom delu. Agresivan dezen tokom celog veka trajanja pneumatika obezbeđuje ravnomerno habanje u svim radnim uslovima. Bez obzira na stepen habanja pneumatika, KMAX S obezbeđuje efikasno kočenje.
KMAX D – odlično prianjanje u celom veku trajanja
Pneumatik KMAX D za pogonsku osovinu ima usmereni dezen gazećeg sloja čiji usavršen V–oblik pod tupim uglom omogućava bolje prianjanje. Otvoreni kanali i lamele doprinose boljem prianjanju na svakoj voznoj podlozi, a zahvaljujući vezivnim mostićima na ramenom delu rebra su ojačana i otpornija na trganje pri aplikacijama sa velikim momentom sile. Progresivne grbe u centralnom delu obezbeđuju optimalnu krutost i bolje prianjanje u celom veku trajanja pneumatika. Dezen zadržava svoju agresivnost sve do kraja trajanja gazećeg sloja i tako omogućava veliku kilometražu i dobro prianjanje čak i kad je pneumatik istrošen.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije