Goodyear i Dunlop – Novi letnji SUV pneumatici

2. април, 2018. #
Ove godine zimski uslovi na putevima trajali su duže nego inače, stoga se vozači još uvek nisu odlučili za prelazak na letnje pneumatike. Sada na vrata polako kuca proleće i vozači se pripremaju za zamenu pneumatika. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja ponudu letnjih pneumatika, među kojima se nalaze dve novine za vozače sportskih terenskih vozila – Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV i Dunlop Sport Maxx RT 2 SUV.​

GOODYEAR

 

Novitet: Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, vrhunski SUV pneumatik za optimalno kočenje i vodljivost u svim uslovima

Kao novost u ovoj godini Goodyear predstavlja Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, najnoviji model u seriji pneumatika Eagle F1 Asymmetric, koji se koncentrisao na optimalno kočenje i vodljivost u različitim uslovima. Glavna karakteristika pneumatika Eagle F1 Asymmetric 3 SUV je tehnologija Active Braking koja omogućava da se pri kočenju poveća površina naleganja pneumatika i time njegovo prianjanje, a to obezbeđuje kraći zaustavni put na suvim i mokrim putevima.[1] Bolje prianjanje i time efikasnije kočenje i efikasniju vodljivost obezbeđuje i tehnologija Grip Booster koja sadrži lepljivu smešu zbog koje se pneumatik bolje drži površine puta.

 

Glavne prednosti pneumatika Eagle F1 Asymmetric 3 SUV potvrđuju i testovi TÜV Süd izvedeni po zahtevu Goodyeara: novi pneumatik je na suvim i mokrim putevima pokazao kraći zaustavni put za 1,2 metra1. Pneumatik odlikuju tehnologija SUV-Optimized Construction koja doprinosi boljoj vodljivosti vozila pri velikim brzinama, povećava krutost u krivinama i smanjuje habanje gazećeg sloja, i tehnologija UHP Cool Cushion Layer koja istovremeno smanjuje otpor kotrljanja.

 

 

 

Eagle F1 Asymmetric 3: pneumatik za vrhunska vozila

Vrhunski pneumatik Eagle F1 Asymmetric 3 izlazi iz uspešne serije Eagle, obezbeđuje bolju kontrolu nad vozilom i omogućava užitak u vožnji. Pneumatik može da se pohvali kratkim zaustavnim putem na suvoj i mokroj podlozi, a istovremeno i vodljivošću.

 

EfficientGrip Performance: svrstan među izvanredno uspešnim na EU oznaci za pneumatike

Letnji pneumatik Goodyear EfficientGrip Performance usavršio je najsavremenije tehnologije. Tako tehnologija WearControl obezbeđuje pneumatiku ravnomerno habanje po celoj površini, bolje prianjanje na mokroj podlozi i manji otpor kotrljanja tokom celog veka trajanja. Važan je takođe sloj CoolCushion Layer koji sprečava, odnosno smanjuje zagrevanje po celoj površini pneumatika, što doprinosi njegovom uspešnom svrstavanju na oznaci EU za pneumatike. Istovremeno je deo pneumatika EfficientGrip Performance takođe i tehnologija ActiveBraking koja doprinosi da zaustavni put bude kraći.

 

DUNLOP

 

Novitet: Sport Maxx RT2 SUV za vlasnike sportskih terenskih vozila koji traže sportske performanse

Novi letnji pneumatik Sport Maxx RT2 SUV nadgrađuje vrlo cenjenu seriju pneumatika Dunlop Sport Maxx RT 2 i bogati ga dimenzijama SUV. Pneumatik odlikuju izuzetno prianjanje na suvim i mokrim putevima i odlična vodljivost, vožnja u krivinama i upravljanje pri velikim brzinama [2].

 

Dunlopovi inženjeri su usavršili oblik pneumatika za vozila SUV, što se odražava u ravnomernoj distribuciji pritiska po površini naleganja pneumatika i omogućava ravnomeran kontakt s putem. To poboljšava vodljivost, vožnju u krivinama i smernu stabilnost pri velikim brzinama. Bolje prianjanje na suvim i mokrim putevima omogućava nova generacija smeše gazećeg sloja. Efikasnije prianjanje i kontakt s putem pri oštroj vožnji i u krivinama obezbeđuje ojačan dezen gazećeg sloja sa kanalima u obliku slova V pod oštrim uglovima. Oni smanjuju pomicanje gazećeg sloja, zato je pneumatik izdržljiviji u svim smerovima.

 

Sport Maxx RT2: za izuzetno prianjanje i vodljivost

Dunlopov pneumatik Sport Maxx RT2 može da se pohvali odličnim prianjanjem i preciznim upravljanjem, a vozačima omogućava kontrolu i u situacijama koje zahtevaju visoke performanse. U poređenju sa svojim prethodnikom, ovaj pneumatik omogućava bolje prianjanje u krivinama, veću preciznost pri upravljanju i kraći zaustavni put, naročito pri velikim brzinama.

 

FULDA

SportControl 2: za kontrolisanu sportsku vožnju

Vrhunski letnji pneumatik Fulda SportControl 2 omogućava bolje performanse na mokrim i suvim putevima, veći broj pređenih kilometara i manju potrošnju u poređenju sa prethodnikom. Sve to obezbeđuju brojne karakteristike, kao što su napredan dezen gazećeg sloja, širok i čvrst spoljašnji rameni deo, AquaFlow kanali i, na kraju, laka konstrukcija i tehnologija smeše.

 

SAVA

Intensa UHP 2: bolje performanse na suvim i mokrim putevima

Letnji pneumatik Sava Intensa UHP 2, koji spada u segment vrhunskih letnjih pneumatika, donosi visoke performanse na suvim i mokrim putevima. Njegova konstrukcija sa čvrstim blokovima na spoljašnjem ramenom delu omogućava bolji prenos sila i tako obezbeđuje efikasno kočenje. Usavršena konstrukcija pneumatika omogućava optimalnu površinu trenja i smanjuje energetske gubitke, što se odražava u manjoj potrošnji goriva i većem broju pređenih kilometara u poređenju sa prethodnikom

 

[1] U poređenju sa sledećim najboljim konkurentskim pneumatikom. Testiranje je oktobra 2017. izvršio TÜV SÜD Product Service GmbH po narudžbi Goodyear Dunlop. Testirani pneumatici: Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, Bridgestone Dueler H/P Sport; Michelin Latitude Sport 3 i Pirellli P Zero Rosso. Dimenzije pneumatika: 255/50 R19 107Y; testno vozilo: BMW X5; mesta testiranja: Mireval (F), Papenburg (D) i Garching (D); izveštaj br. 713117618G, na raspolaganju na https://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV-SUD-Tire-Test-2017-Report-No-713117618G-Goodyear-Eagle-F1-Asym-3-SUV.pdf

 

[2] Testiranje je oktobra 2017. izvršio TÜV SÜD Product Service GmbH po narudžbi Goodyear Dunlop. Novi UHP, dimenzije pneumatika: 255/50 R19; testna vozila: BMW X5, Mazda Tribute; mesta testiranja: Mireval (F), Papenburg (D)i TÜV SÜD Garching (D); izveštaj br. 713117618D-04.​

Galerija slika

Članci iz iste kategorije