CEZ 2018. – Vesnić trijumfalno na Hungaroringu ( u Madjarskoj 4 vozača iz Srbije )

29. април, 2018. #

 

 

Jedna pobeda i jedno drugo mesto, bilans su uspeha Milovana Mikice Vesnića na prvoj trci ŠAMPIONATA CENTRALNE EVROPE u automobilizmu, koja se ovog vikenda vozila na stazi Hungaroring u Mađarskoj. Srpski automobilista i njegov ASK Vesnić iz Užica sada su lideri klase D4 do 3500ccm i klase TCR pa i pored sithih tehničkih problema koji su ih pratili tokom vikenda mogu biti izuzetno zadovoljni postignutim.

 

„Naporan vikend za ceo moj tim. Rezultatom sam zadovoljan, moglo je i bolje ali uz tehničke probleme koje smo imali ovo je fantastičan uspeh. Od samog početka tokom nezvaničnih treninga, kvalifikacija i prve trke najviše glavobolje nam je zadavao menjač na Seat Cupri. Uz pomoć inženjera iz Seat Sporta otkrili smo da je kvar u elektronici pa nam je bukvalno dat na zajam deo iz automobila koji se takmiče u svetskoj seriji. Rezultat je stigao odmah u trci dva, u kojoj sam pobedio bez problema. Slično je moglo da se desi i u prvoj vožnji ali nisam želeo da rizikujem previše.“ – izjavio je Vesnić  u Mađarskoj.

 

Ekipa je po prvi put radila i na Hondi TCR Poljaka Jakuba Wyszomirskog koji nije imao previše sreće jer je nakon izletanja na zvaničnim kvalifikacijama oba puta startovao sa začelja pa se morao zadovoljiti sedmim mestom u prvoj i petim u drugoj trci. Ipak sa druge strane, Jakub je izvezao svoje prve kilometre u novom automobilu i od njega se tek mogu očekivati dobri rezultati.

 

Sledeći sportski vikend, za ASK Vesnić, je zakazan za 20. maj, na stazi Red Bull ring u Austriji, gde se očekuje još jača konkurencija u vidu vozača iz nemačke TCR serije. Nadamo se da će srpski tim biti podjednako uspešan i nastaviti pobedničku seriju.

U Madjarskoj su pored VESNIĆA bili i NIKOLA MILJKOVIĆ ( 4. u endjurans tci zajedno sa LALUŠIĆEM  i 5. u sprint trci ), MLADEN LALUŠIĆ ( 4. u endjurans trci sa MILJKOVIĆEM i 6. u sprint trci ) i NEMANJA MILOVANOVIĆ ( odustao pred trku zbog kvara automobila ).

 

Rezultati trke 1 MIKICE VESNIĆA:

  1. Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN
  2. Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
  3. Nimc Vaclav Jr., Audi RS3 LMS TCR, Krenek motorsport, CZE

 

Rezultati trke 2 MIKICE VESNIĆA :

  1. Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
  2. Mark Jedloczky, Seat Cupra TC, HUN
  3. Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN

Galerija slika

Članci iz iste kategorije