Zarko najbrži pred start sezone, Rosi odmah iza njega

4. март, 2018. #

 

Vozač Jamahe Teh 3 Žoan Zarko završio je na vrhu poslednja predsezonska testiranja kraljevske klase Svetskog šampionata na stazi „Losail“.

Francuz je najbolji krug u Dohi ostvario u vremenu od 1:54.029 minuta i za desetinku je bio sporiji od rekordnog kruga koji je Horhe Lorenco upisao na putu do pol pozicije pre deset godina. Zarku je najbliži bio Valentino Rosi na Jamahi, sa 247 hiljaditinki zaostatka, a među prvom trojicom našao se i vozač Dukatija Andrea Doviciozo.

Prošlogodišnji vicešampion je bio samo 55 hiljaditih delova sekunde iza svog sunarodnika, a sve vreme se držao pri vrhu. Četvrto vreme imao je Kal Kračlou, koji je bio najbrži od svih vozača Honde i to pošto je kompletirao 57 krugova, najviše od najbolje petorice. Britanski motociklista je za samo 14 hiljaditinki nadmašio Maverika Vinjalesa na drugoj Jamahi, koji je prošle godine bio najbrži na testiranjima u Kataru.

Njih petorica su ujedno imali najbolja vremena tokom testiranja u Dohi, a pratio ih je vozač Suzukija Andrea Janone, i to zahvaljujući krugu koji je postavio drugog dana. Italijan je propustio poslednji dan akcije zbog bolesti, a šesti je bio branilac titule Mark Markes, koji je imao pet i po desetinki lošije vreme od Zarkovog.

Ukupno desetorica vozača imala su zaostatak manje od sekunde u odnosu na Francuza na vrhu. Aleks Rins je na Suzukiju bio sedmi, ispred vozača Pramak Dukatija Danila Petručija, Lorenca i Džeka Milera na drugom motoru Pramaka. Drugi vozač Repsol Honde Dani Pedrosa bio je sedam i po desetinki sporiji od Zarka, ali mu je to bilo dovoljno tek za 11. mesto.

Subotnja testiranja označila su kraj priprema za novu sezonu Moto GP šampionata koja startuje baš na stazi „Losail“ 18. marta. Akcija u Dohi počinje u četvrtak, 15. marta prvim slobodnim treninzima.

Izvor: Sportklub.rs+Auto Blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije