WRC 2018 – Rally Mexico – Kralj Loeb opet vlada

10. март, 2018. #

Specijalizovani svetski mediji, okrenuti auto sportu, prepuni su reči hvale za Francuza SEBASTIENA LOEBA, koji je na RELIJU MEKSIKO, danas, posle pobede na 11 ispita preuzeo PRVO MESTO u generalnom poretku. Lidersku poziciju je zadržao i posle 12. i 13. ispita.

U vrućem MEKSIKU, usledio je potom SERVIS a onda se tri jutrošnja brzinska ispita voze još jednom. Svašta se izdešavalo u zemlji tekile i sombrera, na prašnjavim i kao led klizavim zemljanim stazama. Samo četvorica vozača nisu imali ozbiljnijih problema a to su LOEB, SORDO ( + 2.9 sek ), OŽIE ( + 15.5 sek. ) i KRIS MIK ( + 15.5 sek ), koji tim redosledom zauzimaju prva četiri mesta.

Mladi ESAPEKA LAPI je izletao u poveću uvalu pored puta i ostao tamo u prevrnutom položaju. Ipak nastavio je posle popravke, pa je čak na ispitu 12 zauzeo treće mesto. Izleteo je i NUJVIL, odmah na početku ovog dana, KRIS MIK je na uličnom gradskom ispitu oborio svojim „sitroenom“ dve prilično velike žardinjere i za sada odlično „drži korak“ sa LOEBOM, SORDOM i OŽIEOM.

Mora se naglasiti da svi kao i uvek voze izvanredno, punim gasom uz puno rizika i budite uvereni da je u KLUBU 10, gde su elitni majstori relija, nešto najb0lje što danas ima reli svet.

Ovu priču završimo SEBASTIENOM LOEBOM. On je posle jednog ispita izjavio da se ZABAVLJA i da je srećan što je na vrhu. Bilo bi lepo ako bi uspeo da pobedi a ako mu se dogodi neki kiks niko ne bi smeo reč da mu prigovori, jer kada sa 44. godine, posle trogodišnje pauze, dodjete medju prave i mlade reli tigrove i uspete da budete ispred svih onda je to zaista KRALJEVSKI POTEZ.

POSLEDNJA VEST : …Na ispitu 14  LOEB je na putu udario u kamen i sada je na 5. mestu u generalnom plasmanu …..Na čelu je sada OŽIE, ispred MIKA, SORDA i MIKELSENA…LOEB zaostaje 2.08.2 minuta

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije