Vlasnik modifikovane „zastave 101“ iz Kraljeva, osvojio nagradu u Budimpešti

25. март, 2018. #

 

Vlasnik „zastave 101“, Mario Lazić iz Kraljeva, osvojio je nagradu mađarskog časopisa „Motor auto“, za inostrani auto koji je tokom vikenda privukao najviše pažnje na sajmu u Budimpešti, u konkurenciji više od 1.000 automobila.

Lazićev automobil kompletno je modifikovan, u njega je ubačen motor iz „BMW-a“ od 2.500 kubika, sa 192 konjskih snaga, saopštio je „Auto tjunig klub“, jedan od učesnika „Auto-moto i tjuning šoua“ (AMTS) koji je u Budimpešti održan od 22. do 25. marta.

Prednji deo „keca“, krila i hauba produženi su za 45 centimetara upravo zbog tog velikog motora. Takođe, auto je prepravljen tako da ima vuču na zadnji pogon.

Osim zastave 101, u Budimpešti su izlagali i drugi vlasnici automobila iz Srbije, a to su bili „mazda RX8“, „micubiši eklips“, „suzuki svift“ i  „fiat seićento“ – sportskih auto klubova – „Overtejk“, „Adrenalin 018“ i „Auto tjuning kluba“.

Više od 2.500 modifikovanih „tjuning stajling automobila“ iz 11 zemalja, izlagano je u pet sajamskih hala na 100.000 kvadratnih metara na „Auto moto i tjuning šou“.

Najveći mađarski časopis „Auto motor“ dodeljuje dve nagrade za domaći i inostrani automobil, koji su privukli najviše pažnje na toj sajamskoj manifestaciji.

Izvor: Beta.rs / N1 info + AUTO BLOG.RS

Foto: Facebook/Mario Lazić

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije