Moto šampionat sveta – Zarko prvi kreće u Moto GP, u Kataru ( TV SK 3 ..14….15.20…17č. )

17. март, 2018. #

 

Prvu Moto GP trku sezone na Losailu u Kataru sa pol pozicije počeće Žoan Zarko.

Kroz Q1 su mesto u kvalifikacijama obezbedili Džek Miler i Maverik Vinjales, a u prvom delu kvalifikacija najbolji je bio Andrea Doviciozo na svom Dukatiju.

Ipak, završnicu kvalifikacija obeležio je Žoan Zarko na Jamahi Teh 3 koji je najbrži krug izvozio 1:53.660 i iza sebe ostavio Marka Markesa na Hondi (+0.202) i Danila Petrućija na Pramaku (+0.207). Zarko je u kvalifikacijama oborio rekord staze koji je pre deset godina postavio Horhe Lorenco.

U prvih deset našli su se Kal Kračlou, Andrea Doviciozo, Aleks Rins, Dani Pedrosa, Valentino Rosi i Horhe Lorenco. Andrea Janone je bio 11, a Maverik Vinjales 12.

Trka se vozi u nedelju, od 17 časova uz direktan prenos na Sport Klubu 3. Novina u ovoj sezoni su i posebni prenosi na novootvorenim kanalima, 7, 8, 9 i 10 na kojima možete da vidite ono što se ne emituje u glavnom prenosu.

Izvor: Sportklub.rs

Aleksu Markesu pol pred prvu trku sezone

Aleks Markes krenuće u nedelju sa prve pozicije u Moto 2 trci.

Pred prvu trku sezone koja se u nedelju vozi u Kataru, pol poziciju je u Moto 2 konkurenciji izborio Aleks Markes koji je do prve startne pozicije došao u vremenu 2:00.299.

Sa zaostatkom od 0.380 ga je pratio Lorenco Baldasari, dok će sa treće pozicije krenuti Frančesko Banjaja.

U prvih deset su se u kvalifikacijama našli redom Migel Oliveira, Romano Fenati, Deni Kent, Horhe Navaro, Matija Pasini, Marsel Šroter i Sem Lous.

Trka u Moto 2 konkurenciji se vozi u nedelju od 15:20 uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Izvor: Sportklub.rs

Moto3: Antoneli za hiljaditinku do pola u Kataru!

Vozač tima SIC58 Skvadra Kors Italijan Nikolo Antoneli osvojio je pol-poziciju u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Katara na stazi „Losail“ u Moto3 konkurenciji.

Antoneli je na Hondinom motoru najbrži krug odvozao u vremenu 2:06.364, dok je za njim u tesnoj završnicu za samo jednu hiljaditinku ostao vozač Gresinija Španac Horhe Martin.

Treći, koji će prvu trku u sezoni početi iz prvog startnog reda, bio je Argentinac Gabrijel Rodrigo (RBA BOE Skul Rajder), četvrti Japanac Ajumu Sasaki (Petronas Sprinta Rejsing), a peti njegov sunarodnik Kaito Toba (Honda).

Italijan Marko Beceki (Prustl) je kvalifikacije završio na šestom mestu, a najbolji sa trećeg treninga Španac Aron Kane (Estrelja Galicija) sedmi.

Trka za Veliku nagradu Katara na stazi „Losail“ u Moto3 kategoriji je na programu u nedelju od 14 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 3.

Izvor: Sportklub.rs + AUTOBLOG.RS

Galerija slika

Članci iz iste kategorije