ETCR 2018 – Šlager sezone, „Srpski kvartet“, Duca, Mikica, Nikolica i Rudi

15. март, 2018. #

Na SEDAM KRUŽNIH EVROPSKIH STAZA  voziće se ove godine veoma konkurentne auto trke a na svim ili verovatnije na nekim ( sve zavisi od finansija ), pojaviće se na istom STARTNOM PORETKU , četvorica dobro poznatih sportskih vozača SRBIJE. Najuspešniji je svakako DUŠAN DUCA BORKOVIĆ i on će ovih dana objaviti za koji tim će voziti i sa kojim automobilom.
Takodje uspešni i sjajni as je MILOVAN MIKICA VESNIĆ. On je u Gorjane već transportovao „SEATA“ i priprema ga za predstojeće EVRO trke.
NIKOLA MILJKOVIĆ, momak koji je već stekao zavidno iskustvo i koji je postao najmladji ŠAMPION EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA, obezbedio je takodje „SEATA“ i planira prve testove ( na naslovnoj fotografiji je novi dizajn njegovog SEATA, sa brojem 11, koji mu je i bio na njegovom prvom trkačkom kartingu a i posle na JUGU, u šampionatu Srbije ).
RUDI PEŠOVIĆ će se takmičiti u „AUDIJU“koji se nalazi u radionici VESNIĆ, gde su u toku radovi na popravci tog automobila.

Za DUŠANA BORKOVIĆA je skoro izvesno da će voziti sve trke, jer je iza NAJBOLJEG VOZAČA SRBIJE, stala DRŽAVA. VESNIĆ, MILJKOVIĆ i PEŠOVIĆ nisu sigurni u svojim planovima, jer sve zavisi od njihovih materijalnih mogućnosti. Bilo bi lepo kada bi uspeli da obezbede CELOSEZONSKI BUDŽET i to bi onda bio ISTORIJSKI PODUHVAT VOZAČA SRBIJE – ČETVORICA  IZ SRBIJE u  KOMPLETNOM ŠAMPIONATU STAROG KONTINENTA. Zamislite samo kako bi to izgledalo…POSTOLJE POSLE TRKE….. a na svim mestima AUTOMOBILISTI SRBIJE….bilo bi to više nego fantastično, da SVET vidi kakve talente imamo ( mislimo na najmladjeg, 22. godišnjeg Nikolu Miljkovića )….TO BI MNOGO ZNAČILO ZA SRBIJU !

U istoriji YU i SRPSKOG  auto sporta bilo je puno naših asova koji su odlazili „preko“ sa željom da predstave svoje mogućnosti, možda da ih neko vidi, možda da uzmu koji pehar….spisak je zaista poduži a medju tim zaista upornim i hrabrim majstorima volana valja istaći nekoliko….

Vreme prolazi a mi po starom i veoma lošem običaju zaboravljamo nekadašnje zaljubljenike u brzu vožnju, stare mehaničare, tehničare, inžinjere, fabričke vozače, novinare, ONE KOJI SU NAVLAČILI KACIGE I TRKALI SE NA POZNATIM EVRO STAZAMA….

Klinci nemaju pojma ko je bio MILIVOJE BOŽIĆ. Naravno, odavno nas je napustio, ali znate li da je on prvi AUTOMOBILISTA nekadašnje JUGOSLAVIJE koji je stekao MEDJUNARODNU LICENCU….bio je fabrički vozač ZASTAVE, vozio je motocikle na trkama, bio je motociklista u pratnji predsednika TITA, dobio je „poršea“ kojim je sjajno vozio na medjunarodnim brdskim takmičenjima, vozio je na čuvenoj PRELUCI kod RIJEKE…

Svi su zaboravili NESTORA NECU MILANOVA. Pa to je čovek koji je sa još dvojicom prijatelja učestvovao na svetski uglednom reliju, 1971. godine, na maratonu  LONDON – MEKSIKO i stigao skoro do cilja, odustao je tek u ČILEU. Hvala Bogu, NECA je još živ i nalazi se u Beogradu.

JOVICA PALIKOVIĆ je  NAJSVESTRANIJI vozač SVIH VREMENA. Zapamtite, u istorji YU auto moto sporta nema vozača koji je bio ŠAMPION u MOTOCIKLIZMU, RELIJU, KRUŽNIM I BRDSKIM AUTO TRKAMA. Vozio je na RELIJU MONTE KARLO i na relijima OKO EVROPE. JOVICA živi na nekoliko mesta, najviše voli da plovi JADRANOM. To je baš veliki faca, obrazovan, šmeker a vozač VEROVATNO NEPONOVLJIV…

Na inostranim trkama su se predstavili i NOVINARI. Nažalost i oni su otišli…starijima nezaboravni urednik i voditelj legendarne emisije RADIO BEOGRADA, „VREME SPORTA I RAZONODE“, PREDRAG KNEŽEVIĆ – KNEŽA , njegov kolega BOŽIDAR BOLE BOŠKOVIĆ, urednik jugoslovenskog lista SPORT, MILIVOJE MIKICA VUKOVIĆ, novinar  i urednik u TELEVIZIJI BEOGRAD…

Zaista bi spisak naših asova, koji su vozili u inostranstvu, bio DUGAČAK, pa stoga pri kraju samo spomenimo BRANKA BATU NADJA, MARJANA KULUNDŽIĆA, BRANIMIRA PERIĆA DŽOA, PAVLA KOMNENOVIĆA….

Kalendar takmičenja TCR Evropa 2018

5.-6. maj – Pol Rikar (Francuska)
20.-21. maj – Zandvoort (Holandija)
9.-10. jun – Spa Francorchamps (Belgija)
7.-8. jul – Hungaroring (Mađarska)
18.-19. avgust – Assen (Holandija)
22.-23. septembar – Monza (Italija)
20.-21. oktobar – Catalunya (Španija)

Galerija slika

Članci iz iste kategorije