ETCR 2018 – Šampion Nikola Miljković prvi put na kružnim stazama Evrope

6. март, 2018. #

On je ŠAMPION EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA 2016. Publika u Italiji, Austriji, Španiji, Portugaliji, Francuskoj,Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj…. već je videla kako vozi mladi majstor iz Beograda, danas 22. godišnji NIKOLA MILJKOVIĆ, svojevremeno sjajan as u kartingu, pa zatim nacionalnom „jugiću“, „hondi“, „seatu“ i potom u vrhunski pripremljenom „micubiši lanseru“ od čak 420KS,  kojim je zadao nerešive probleme mnogo starijim i iskusnijim  vozačima na medjunarodnim brdskim trkama.

NIKOLU MILJKOVIĆU očekuje NOVI izazov. Za dva meseca,  5. i 6. maja debitovaće u  novoformiranom EVROPSKOM ŠAMPIONATU TCR, NA KRUŽNIM STAZAMA. U radionicu beogradskog TEMPO servisa već odavno je pristigao sjajni SEAT, tačnije NOVA KUPRA, koja se već uveliko priprema za izuzetno tešku seriju kružnih trka i koje će po svemu sudeću doneti DO SADA NEVIDJENU KONKURENCIJU. Danas smo u društvu poznatog šampiona starih takmičenja, šampiona u klasi „fića“ iz 1981. BOŠKA MARKOVIĆA , posetili porodicu MILJKOVIĆ. Istaknuti as, budući učesnik verovatno najozbiljnijih trka u svojoj karijeri,NIKOLA MILJKOVIĆ, nije imao puno vremena za priču sa nama i stekli smo utisak da je on u mislima već na nekoj od EVRO STAZA, ali, zato je za razgovor posebno raspoložen bio ZORAN MILJKOVIĆ, otac mladog automobiliste i čovek koji je neobično puno uradio za svog sina jedinca ( Zoran takodje ima i dve ćerke koje su na svoj način dale doprinos minulim uspesima ).

„Mi smo praktično sve završili, do prve trke na POL RIKARU, u Francuskoj, ima još dva meseca. Uskoro će nam stići i dodatna oprema, znak KUPRE, novi branik…..i sve je u suštini vrhunsko na ovom automobilu, onako kako je predvidjeno homologacijom, nov motor, menjač, trapovi, kočnice. Pripremamo i ulepšavamo našeg dobrog kombija, kojim smo putujući od trke do trke prevalili čak 40.000 kilometara. On nam je i prevozno sredstvo, i servisna radionica a naravno i kuhinja i prenoćište. Na tako velikim putovanjima ni jednom nismo bili u hotelu. Sada ne mogu da vam kažem na koliko trka ćemo biti, to sve zavisi od sponzora, prijatelja, moram istaći PORODICU LALUŠIĆ, a i NAŠE DRŽAVE. Imamo puno obećanja.. Svi jedva čekamo početak tog šampionata i mogu da kažem da je već pri kraju dizajnerska priprema i takmičarskog automobila i našeg kombija. Grb SRBIJE biće na istaknutom mestu.“

ZORAN MILJKOVIĆ, takodje nekadašnji automobilista očito je veoma zadovoljan. Minula 2017. godina je protekla u mirovanju jer PARA nije bilo…sada se nekako došlo do početnih sredstava ali budžet za CELU sezonu je pod znakom pitanja. PODSETIMO da u EVROPSKOJ TCR seriji treba da bude 7 trkačkih vikenda, POL RIKAR, ZANDVORT, SPA, HUNGARORING, ASEN, MONCA i BARSELONA.

Ovih dana je TEMPO servis posetio i najuspešnija automobilista Srbije, DUŠAN BORKOVIĆ, koji će uskoro, ovih dana, saopštiti svoj SPORTSKI PROGRAM za 2018. godinu. Probao je Nikolinu KUPRU i čestitao mladom šampionu, sa željom da bude srećan i zadovoljan.

Kalendar takmičenja TCR Evropa
5.-6. maj Pol Rikar (Francuska)
20.-21. maj Zandvoort (Holandija)
9.-10. jun Spa Francorchamps (Belgija)
7.-8. jul Hungaroring (Mađarska)
18.-19. avgust Assen (Holandija)
22.-23. septembar Monza (Italija)
20.-21. oktobar Catalunya (Španija)

Galerija slika

Članci iz iste kategorije