Volvo XC60 najbezbednije vozilo u ukupnom poretku na Euro NCAP testovima

15. јануар, 2018. #
 

VolvoXC60 je krunisan nagradom za najbolje rezultate u klasi velikih off-road vozila i prestižnim priznanjem u ukupnom poretku u 2017. godini pod nazivom Euro NCAP 2017 Best in Class“.
XC60 je postigao skoro savršenih 98 odsto u kategoriji AdultOccupant (odrasli putnik) i u svojoj klasi velikih off-road vozila i pokazao jasnu prednost svojih sistema  bezbednosnih asistencija sa rezultatom od 95 odsto – 20 procentnih poena više od najbližih konkurenata u pomenutoj klasi – što naglašava poziciju VolvoCarskao lidera u bezbednosti automobila.
„Novi XC60 je jedan od najsigurnijih Volvo automobila ikada napravljenih“, izjavio je Malin Ekholm, potpredsednik VolvoSafety Centra. „Potpuno je opremljen najnovijom tehnologijom koja je razvijena i napravljena da pomogne vozačima, kako bi zaštitila njih, putnike u vozilu i druge učesnike u saobraćaju, kao što su pešaci i biciklisti. Uz to, ima i sistem za ublažavanje rizika od sudara. Ponosni smo što je naša stalna posvećenost ka inoviranju i implementiranju novih bezbednosnih karakteristika prepoznata još jednom nagradom Euro NCAP-a Best in Class (najbolji u klasi) za VolvoCars.“
Nagrada Euro NCAP za XC60 pristigla je posle uspeha koji je utemeljio Volvo XC90, koji je u 2015. godini bio ovenčan titulom najuspešnijeg velikog off-road vozila, kao automobil sa najboljim rezultatom u toj godini. Volvo V40 je bio drugi pobednik Euro NCAP-a, u klasi SmallFamily (mali porodični automobili).
„Naša vizija je da od 2020. godine niko ne bi trebalo da nastrada ili bude ozbiljno povređen u novom Volvo automobilu“, rekao je Malin Ekholm. „Dostignuća XC60 su primeri naše posvećenosti razvijanju najnovijih sistema bezbednosti i podrške vozaču dok stremimo ka ostvarenju naše vizije.“
XC60 se pridružuje modelima S90 i V90 u stvaranju istorije VolvoCars kao prvog proizvođača koji ima sva tri najbolje rangirana automobila u Euro NCAP-ovim testovima za autonomne sisteme kočenja u vanrednim situacijama (AEB) – AEB City, AEB Inter-Urban i AEB za Pešake. Ova tri Volvo vozila su jedini automobili koji su postigli savršene rezultate u sve tri AEB kategorije.
Modeli VolvoS90 i V90 su se, takođe, visoko rangirali u konkurenciji Euro NCAP 2017 Best in Class, jer su postigli 95 odsto u kategoriji AdultOccupant i 93 odsto u kategoriji SafetyAssist (bezbednosne asistencije).

 

Nagrada Euro NCAP za XC60 usledila je nakon što je XC60 nominovan za automobil godine 2017-18 u Japanu. XC60 je takođe osvojio prestižnu nagradu u Velikoj Britaniji – 2017 Car Tech- za najbezbedniji automobil, najbolju bezbednosnu tehnologiju i najbolji satelitski navigacioni sistem. Bio je krunisan i kao luksuzni SUV godine u Velikoj Britaniji u izboru za automobil godine 2017. od strane udruženja Professional Driver. Takođe, VolvoXC60 je u Severnoj Americi imenovan za jednog od tri finaliste za nagradu 2018 NorthAmericanUtility of the Year, a pobednik će biti proglašen 15. januara 2018. godine.
Euro NCAP nagrade

Svake godine Euro NCAP objavljuje listu Najbolji u klasi kako bi se naznačio koja vozila su se pokazala bolje od svojih konkurenata uvedenih na tržište u istoj kalendarskoj godini -koristeći ponderisanu listu rezultata za tačno poređenje u svakoj klasi, u četiri područja ocenjivanja: adultoccupant (odrasli korisnik), childoccupant (dete putnik), pedestrian (pešak) i safetyassist (bezbednosna asistencija).

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije