Rallye Monte – Carlo 2018 – Marseljeza za Sebastiena Ožiea

28. јануар, 2018. #

Po divnom i sunčanom vremenu na cilju 17. specijalnog ispita RELIJA MONTE KARLO, SEBASTIEN OŽIE i njegov suvozač ŽILIJEN INGRASIA, bili su na prvom mestu improvizovanog podijuma, a pokraj njih na drugom stepeniku OT TANAK, sa suvozačem MARTINOM JEVREOJOM i na trećem JARI MATI LATVALA sa kopilotom MIKOM ANTILO. Svi su odslušali MARSELJEZU a potom i himnu BRITANIJE u čast M SPORTA a onda se isprskali šampanjce. To je i konačan plasman 86. RELIJA MONTE KARLO.. Sav ozaren i po peti put pobednik na ovom RULET RELIJU , Francuz OŽIE je rekao novinarima.

„Presrećan sam, bilo je teško, svi smo pravili greške, ja srećom najmanje“

Poslednji brzinski ispit od 13.58 km. koji se vozio i uzbrdo i nizbrdo po suvoj ali klizavoj podlozi, doneo je sreću i osmeh ridjokosom Ircu KRIS MIKU, koji je taj POWER STAGE završio kao najbrži sa 5 bodova, ispred NUJVILA, MIKELSENA, LATVALE i OŽIEA. Poslednji ispit je bio užasan za inače odličnog ESAPEKU LAPIJA, izleteo je sa staze ma delu gde je bilo dosta šljunka i izgubio dosta vremena dok se nije vratio na asfalt. U generalnom poretku je zbog toga izgubio čak TRI pozicije.

U klasi WRC 2 bez problema i potpuno sigurno je slavio JAN KOPECKI. Drugi je bio neverovatni mališan od 17.2 godine koji je ovog vikenda prvi put u životu bio sa elitom i završio na DRUGOM MESTU. Možemo samo pretpostaviti koliko se radovao i on a pogotovo njegov otac, stari reli šampion HARI ROVANPERA.

Čuveni MONTE KARLO je okončan. Bio je težak za sve, uzbudljiv za gledaoce, konkurentan i veoma praćen u medijima. Reli majstori će uskoro biti na brzinskim ispitima RELIJA ŠVEDSKA, od 15. do 18. februara.

KONAČAN GENERALNI PLASMAN 86. RELIJA MONTE KARLO:

1. OŽIE – „ford“
2. TANAK – „tojota“……….+ 58.3 sekunde
3. LATVALA – „tojota“……..+ 1.52.0 minuta
4. MIK – „sotroen“……………+ 4.43.1
5. NUJVIL – „hjundai“………+ 4.53.8
6. EVANS – „ford“………….. 4.54.8
7. LAPI – „tojota“………….+ 4.57.5
8. BUFIE – „ford“………..+ 7.39.5
9. BRIN – „sitroen“…….+ 9.06.7
10. KOPECKI ( WRC 2)  „škoda“…….+ 16.43.0
11. KALE ROVANPERA – „škoda“ …….+ 21.58.3

Galerija slika

Članci iz iste kategorije