Rallye Monte-Carlo 2018 – Kralj je i dalje na tronu

26. јануар, 2018. #

Petostruki reli prvak sveta, Francuz SEBASTIEN OŽIE, nastavlja da vozi pametno i brzo. Kada se malo bolje pogledaju vremena prvih pet brzinskih ispita,  vidi se kako razmišlja sjajni SEB. Kada je bilo gusto i kada je „crni led“ postao nevildljiv u hladnoj noći, OŽIE je bio najbolji i dobio dva noćna brzinska ispita. Iza njega je došlo do prave sportske katastrofe konkurenata.

Jutros je SEB nastavio u istom stilu, dobio je ispite tri i četiri a potom malo obazrivije vozio. On tačno zna kako se konkurencija drži na distanci, kada valja rizikovati a kada biti i negde u sredini, da bi se sačuvao kraljevski tron. Iako do nedelje u podne ima još 12 brzinskih ispita, evo, usudjujemo se da najavimo novu pobedu sportskog maestra, SEBASTIENA OŽIEA i suvozača ŽILIJENA INGRASIE, u njihovoj „ford fiesti WRC 2018“. Sada imaju prednost od 40.4 sekunde.

SITROEN  nije zadovoljan. KRIS MIK zaostaje 2.45.1 minuta a KREG BRIN čak 5.21.8 minuta.

Pravi fijasko su na samom početku doživeli TIJERI NUJVIL i ELFIN EVANS a upravo je na ispitu broj 4 za danas odustao i ANDREAS MIKELSEN, sa „hjundaiem“, zbog kvara alternatora. Kakav loš početak za „hjundai“, ako ne računamo DANI SORDA, koji za sada drži treće mesto.

Oštru borbu, kako se kaže „na žilet“, vode dva klupska rivala u TOJOTI, JARI MATI LATVALA i ESAPEKA LAPI. Posle ispita broj pet za 12 sekundi je bolji mladji, odlični ESAPEKA LAPI, koji ima 27 godina a već je zabeležio jednu WRC pobedu i čak je bio najbolji na 16 brzinskih ispita, u konkurenciji eks asova. TOJOTA sve nade poklanja u OT TANAKA koji je na vrlo dobrom drugom mestu.

U klasi WRC 2  vodi KOPECKI a mališa KALE ROVANPERA se drži dobro i peti je u WRC 2. Na ispitu 4 slupao se jedan od favorita, TEMU SUNINEN.

Ceo brzi karavan je u planinskom mestu GAP, u Visokim Alpima francuske Provanse i do kraja dana preostaju još tri brzinska ispita.

Generalni posle 5 ispita:

1. OŽIE – „ford“
2. TANAK – „tojota“……..+ 40.4 sekunde
3. SORDO – „hjundai“……..+ 47.5
4. LAPI – „tojota“…………+ 1.04.6 minuta
5. LATVALA – „tojota“………..+ 1.17.3
6. MIK – „sitrone“……………+ 2.45.1
7. BUFIE – „ford“…………+ 2.58.8
8. EVANS – „ford“………….+ 4.24.4
9. NUJVIL – „hjundai“…….+ 4.50.3
10. BRIN – „sitroen“…………+ 5.21.8

Galerija slika

Članci iz iste kategorije