Predstavljen „pežo 308 TCR“

4. јануар, 2018. #

Peugeot je spreman da sledeću sezonu TCR takmičenja započne sa novim automobilom, evoluiranim modelom 308 Racing Cup koji je baziran na modelu legalnom za javne puteve, 308 GTi.

Predstavljen od strane sportskog odeljenja francuskog brenda Peugeot, novi automobil, Peugeot 308 TCR, poseduje bolju aerodinamiku, kojoj doprinose delovi kao što su prednji usisnik za vazduh, novi difuzor na zadnjem delu automobila kao i veliki spojler.

Bolje prijanjanje na podlogu omogućavaju pneumatici dimenzija 270/65 koji se nalaze oko felni veličine 18 inča. Na prednjim točkovima se nalaze kočioni diskovi sa hlađenjem veličine 378×34 milimetara, dok zadnji diskovi imaju dimenzije 270×12 milimetara.

Benzinski agregat zapremine 1,6 litara kod ovog automobila proizvodi 345 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta, a snaga se na točkove prenosi putem šestostepenog sekvencijalnog menjača, čije su papučice montirane iza volana.

Početna cena ovog modela iznosi 109.000 evra, a prvi automobili će biti dostavljeni novim vlasnicima tokom aprila ove godine.

Ovaj model će u svakom slučaju predstavljati pravu konkurenciju na stazi automobilima kao što su Honda Civic Type R, Hyundai i30 N i Volkswagen Golf GTI.

Izvor: Peugeot

Preuzeto sa sajta „Vrele gume“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije