Moto GP vesti

25. јануар, 2018. #

 

Nova sezona, nove boje, nova Jamaha i Rosi i Vinjales

Jamaha je u sredu predstavila novi motor i tim za sezonu 2018. koja praktično počinje već za vikend prvim zvaničnim testovima na Sepangu.

U sredu je Jamaha predstavila motore za 2018. i nagovestila svojim i navijačima Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa šta da očekuju u novoj sezoni.

Italijanski konstruktor je promociju održao u Madridu kako bi i na taj način pokazao jako partnerstvo sa telekomunikacionom firmom Telefonika Španija.

Na promociji vozača i motora za narednu sezonu fokus je bio na proslavi samog starta sezone, i malo se komentara moglo čuti na temu prošlogodišnjeg šampionata.

Promovisan je i novi logo Jamahe, nove boje i svetloplavo slovo „M“ koje ga krasi.

„Bilo je sjajno danas. Promocije tima su posebne svake godine, a za mene je bilo zanimljivo i da vidim nove boje na motoru, to već pojačava uzbuđenje. Tokom zimske pauze mi je nedostajao moj M1 i nakon što sam ga danas video želim što pre da ga vozim, ali moraću da sačekam još samo nekoliko dana. Radujem se novoj sezoni. Prošle godine sam imao jednu pobedu i šest podijuma, ali sam imao i probleme sa povredom. Želim da peta godina sa Movistarom bude godina za pamćenje i napadaćemo pobede iz sve snage“, poručio je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi.

„Nakon više od dva meseca čekanja, konačno smo na početku nove sezone. Radio sam naporno da budem spreman i veoma se radujem što ću ponovo sesti na moj M1. Motor, nove boje i tim, sve izgleda odlično i mislim da smo spremni za testove. Imali smo odličan start prošle sezone, a ove godine ćemo to da unapredimo i mislim da je sasvim prirodno da želimo da napadnemo titulu što se postiže jedino ako si fokusiran na svakoj trci tokom sezone“, poručio je Maverik Vinjales koji je produžio saradnju sa Jamahom i za sezone 2019. i 2020.

Izvor: Sportklub.rs

Petrući još godinu sa Pramakom, sanja fabrički tim

Još dva meseca su ostala do početka nove sezone, mada se vozači uskoro vraćaju na staze kako bi obavili testove, i ovo je period godine kada se najviše priča o prelascima vozača iz jednog u drugi tim. Danilo Petrući najavio je da će na kraju sezone prikinuti saradnju sa Pramakom.

Danilo Petrući vozi za Pramak od 2015. i od tada je pet puta bio na podijumu, mada nije pobedio ni u jednoj trci. Prošle godine je odbio ponudu Aprilije i potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Pramarkom.

„I vlasnik Pramaka Paolo Kampinoti i ja smo svesni činjenice da je ovo poslednja godina naše sradnje. On me je svojevremeno izvukao iz pakla, ali sada se bliži kraj. Po ugovoru koji imam sa Dukatijem postoji šansa da od juna uđem u fabrički tim. Ukoliko se to ne desi, biću slobodan“, rekao je Petrući.

„Bio sam u velikom iskušenju kada sam prošle godine dobio poziv od Aprije, ali nisam želeo da se nađem u situaciji ‘razvedeni smo ali i dalje živimo zajedno’. Sada mogu da kažem da maštam o ugovoru sa fabričkom ekipom. Posle sedam godina u Moto GP šampionatu, to je moj san“, zaključio je Petrući.

Izvor: Sportklub.rs

Jani Ernandez vozi Teh 3 na Sepangu umesto Folgera

Već nekoliko dana je poznato da Jonas Folger neće moći da vozi za Jamahu Teh 3 u predstojećoj sezoni, a u četvrtak je saopšteno da će ga na prvim predsezonskim testovima zameniti Jani Ernandez.

Jamahu Teh 3 će u Maleziji, na Sepangu na prvim testovima voziti Jani Ernandez, Kolumbijac sa pet godina iskustva u Moto GP karavanu, saopšteno je iz ovog tima.

Takođe, iz Teh 3 je saopšteno da će zamenu za Folgera predstaviti pred druge testove koji će biti voženi sredinom februara na Tajlandu.

„Pre svega, moram da kažem da mi je jako žao zbog Jonasa Folgera. Nadam se da će se brzo oporaviti i vratiti na stazu jer on je neverovatno brz i talentovan vozač kome želim sve najbolje. Istovremeno, jasno je da sam srećan zbog prilike koja se meni ukazala da ponovo vozim Moto GP motor. Presrećan sam što ću moći da radim sa sjanim timom na sjajnom motoru. Veoma sam zaintrigiran time što ću voziti Jamahu jer sam cele svoje karijere vozio Dukati. Želim da se zahvalim svima u Jamahi Teh 3, a posebno gospodinu Ponsaralu na ukazanoj prilici“, rekao je Ernandez.

„Pre nego što počnemo priču o tome ko će voziti naš drugi motor na Sepangu, želeo bih da još jednom izrazim duboko žaljenje što Jonsa Folger neće biti sa nama 2018. Moramo da budemo iznd problema i probamo da prevaziđemo ovu situaciju na najbolji mogući način, a svi znaju da to nije lako. 20. januara su svi sa željenim iskustvom i znanjem već bili pod ugovorima i zbig toga smo prezadovoljni što smo da je Jani Ernandez trenutno bez ugovora. Znam da on već ima svoje planove i želao bih da zahvalim gospodinu Pederćiniju što je dozvolio Joniju da testira za nas i da i on ima priliku da pokaže šta može da uradi na Jamahi. Ja sam zadovoljanšto mogu da mu pružim ovu priliku da za tri dana pokaže svoj potencijal i Jamahi i nama u Teh 3. Nikakve definitivne odluke neće biti dok se ne vratimo iz Malezije, ali jasno vam je da je on na kratkom popisu vozača za 2018“, rekao je Ponsaral.

Izvor: Sportklub.rs + AutoBlog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije