Gabor Sagmajster otputovao na 40.Dakar reli…Srećno šampione!

1. јануар, 2018. #

Najpoznatiji motociklista Srbije, sedmostruki šampion države u moto krosu i 11 puta viceprvak u toj teškoj disciplini, 46. godišnji Subotičanin GABOR SAGMAJSTER otputovao je na svoj 11. DAKAR RELI.
Sa SAGMAJSTEROM su sa beogradskog aerodroma krenuli i njegov kondicioni trener iz Subotice, ZORAN IVANOVIĆ, novinar RTS-a PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ i novinar RT Vojvodina MARK ZAKINSKI.

SAGMAJSTER ( broj 89 ) će kao i na minulom DAKAR RELIJU 2017. biti u rumunskoj ekipi AUTONET, sa Madjarom iz Rumunije, vrlo dobro kotiranim motociklistom EMANUELOM DJENEŠOM, kao i pored dobro uigranog tima pripremljenig za teške maratone. Biće u tom timu i  madjarski motociklista  DEŠI JANOŠ  i  LAJOŠ HORVAT a na predstojećem DAKARU startovaće i Slovenac SIMON MARČIĆ. U klasi kamiona pojaviće se tim SAGMAJSTEROVIH prijatelja iz Madjarske, SALAJ BALAŠ. Na polasku GABOR SAGMAJSTER je bio izuzetno raspoložen i za veliki broj svojih navijača je poručio:

„Jedva čekam start, voziću svoj stari KTM iz 2011. sa kojim sam čak 6 puta bio na DAKARU. Naravno maksimalno je pripremljen u ekipi AUTONET u Rumuniji, od strane vrhunskih mehaničara i sa originalnim KTM delovima. Od starta ću krenuti oštro, pun gas…pa šta bude da bude, na DAKARU nikada ništa nije sigurno. Vozim u klasi MARATON kao privatnik, pripremao sam se i trenirao i jedino nisam želeo da budem na dijeti, pa eto videli ste maločas, na vagi sam u ovom odelu zabeležio 134 kg. Prošle godine sam smršao 10 kg. i bio sam veoma tužan, to ne mogu da trpim. Daću kao i uvek sve od sebe i pokušaću da sa zastavom SRBIJE po 8. put stignem na cilj…..prati me kao i uvek PEDJA MILINKOVIĆ sa RTS-a a za gledaoce RTV VOJVODINA reportažu će pripremiti MARK ZAKINSKI. Veliki pozdrav svima koji me podržavaju, Vama, redakciji VRELE GUME i AUTO BLOG..ukratko svima koji vole SRBIJU i svet brzine“

Tako je danas govorio neobično snažan i uporan motokros šampion GABOR SAGMAJSTER, jedini iz SRBIJE koji je toliko puta završio najveći maraton na svetu, čuveni DAKAR RELI, ove godine jubilarni 40. koji 6. januara počinje u LIMI, glavnom gradu PERUA, potom se nastavlja u BOLIVIJI i završava 20.januara u KORDOBI u ARGENTINI. Trasa relija koja je zacrtana van puteva dugačka je preko 8.000 kilometara a kada se tome doda kilometraža od bivaka do starta etapa, kojih ima 14 i od cilja etapa pa do bivaka, dolazi se do brojke od oko 10.000 kilometara, koje će morati da predju takmičari sa automobilima, motociklima, kamionima, kvadovima i u klasi SxS. Na startu se očekuje UKUPNO oko 400 vozila a medju učesnicima su opet prave zvezde maratona, STEFAN PETERHANSEL, KARLOS SAJNC, SEBASTINE LOEB, AL ATIJAH, ROMA, HIRVONEN, DEPRE….zatim braća KORONEL, u klasi motociklista SANDERLEND, PRAJS, GONKALVES, sa kamionima NIKOLAEV, SOTNIKOV, VILAGRA, LOPRE, sa kvadovima KASALE, SONIK, KARIAKIN, u klasi SxS KAMELIA LIPAROTI…

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije