Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu

24. јануар, 2018. #

 

 

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS),  u hotelu Metropol Palace u Beogradu, proglašeni su najbolji takmičari u auto, moto i karting sportu za proteklu sezonu i tom prilikom su uručene medalje svima koji su ostvarili vrhunske rezultate u 2017. godini. Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama  , otvorili su predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik Međunarodne automobilske federacije (FIA) Žan Tod, u video poruci, kao i predsednik Međunarodne moto federacije Evrope (FIM Europe) dr Srb Wolfgang.

Zahvaljujući zajedničkom radu SAKSS, MSS i AMSS ovogodišnje proglašenje podignuto je na viši nivo u odnosu na prethodne godine, što je izraz poštovanja prema našim šampionima. Uložili smo dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika na najprestižnijim moto trkama izdržljivosti na svetu, a sada možemo da se pohvalimo da Srbija konačno ima i svoju reprezentaciju u kartingu, sačinjenu od najmlađih dečaka i devojčica uzrasta 7-15 godina, koji će u predstojećoj sezoni nastupati na šampionatu Centralno-evropske zone (CEZ). Cilj nam je da u naredne dve godine omogućimo da takmičenja budu samoodrživa, te da sva sredstva usmerimo na obuku funkcionera, sudija i promociju auto, moto i karting sporta, kako bismo imali dovoljan broj takmičara u svim disciplinama, istakao je Butulija i zahvalio se predstavnicima vlade Republike Srbije, a posebno Ministarstvu odbrane i Ministarstvu omladine i sporta, kao i predstavnicima auto moto saveza i klubova iz regiona.

Čestitam svim šampionima ove svečane ceremonije dodele nagrada, kao i organizatorima ovog događaja. FIA će nastaviti da podržava vašu zemlju, obratio se  predsednik Žan Tod u video obraćanju.

Pohvalivši organizatore, predsednik FIM Europe Wolfgang Srb je zahvalio  svima na divnoj atmosferi i poželeo puno sreće u daljem radu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ovom prilikom primio je specijalno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju auto, moto i karting sporta u Srbiji. Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastojaćemo da je kroz zajedničke projekte još više ojačamo, istakao je Vulin zahvalivši  AMSS i predsedniku Mirku Butuliji za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije i tom prilikom podelio nagrade najmlađim trkačima.

Pored medalja tamičarima, predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i generalni sekretar MSS Božidar Mihailović uručili su specijalna priznanja i ostalim predstavnicima najvažnijih institucija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove u našoj zemlji, između ostalih i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović.

Najprestižniju nagradu za osvojene tri šampionske titule, zlatnu kacigu, ove godine odneli su – u auto sportu Dejan Ilić (klasa brdske trke) i Slobodan Jakovljević (klasa auto slalom) i, u moto sportu – Branko Antić (klasa MX1) i Slobodan Krstić (klasa Moto klasik MK 500). Zlatna plaketa za osvojene tri šampionske titule na brdskim stazama pripala je klubu ASK Gaga Racing Team.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije