40.Dakara reli 2017. – Kiša i blato otkazali 9. etapu

15. јануар, 2018. #

 

Organizatori Dakar relija otkazali su etapu koja je zakazana za ponedeljak zbog loših vremenskih uslova.

Specijal od Tupise do Salta, deveti od ukupno 14 na ovogodišnjem izdanju najtežeg relija na svetu, trebalo je da bude dug 242 kilometra i trebalo je da označi kraj bolivijskog dela Dakara.

Međutim, zbog velikih padavina u tom predelu pojavila se zabrinutost tokom etape, pa je organizator odlučio da otkaže etapu, pa će svi učesnici u formaciji putovati do Salte.

Jedan od glavnih razloga za otkazivanje je stanje bivaka u Tupisi, koji je trenutno pokriven vodom i blatom, ali situacija nije ni izbliza kao prošle godine u Oruru, takođe u Boliviji.

„Putovali smo iz jednog dela Bolivije u drugi i trenutno smo na lokaciji gde se vreme mnogo više menja. U poslednjih nekoliko godina pogođen je jakom kišom, a bivak je već u lošim uslovima. Bilo bi moguće da održimo etapu, ali ne želimo da rizikujemo“, rekao je sportski direktor Dakara Mark Koma.

Prošlogodišnje izdanje Dakara obeležila su otkazivanja i skraćivanja etapa zbog vremenskim uslovima, a ovo je tek drugi put da je došlo do promene planova ove godine. Sam početak relija u Peruu je protekao bez problema, a samo je etapa od Arekipa u Peruu do La Paza u Boliviji skraćena za motocikliste i vozače kvadova.

Posle neočekivanog dana pauze vozače u utorak čeka specijal od Salte do Belena u Argentini.

Izvor: Sportklub.rs + AutoBlog.rs

 

čitanja : 117

Galerija slika

Članci iz iste kategorije