40.Dakar reli 2018. – Pehovi mnogih favorita…

11. јануар, 2018. #

Na 40. DAKAR RELIJU već posle 5 etapa van staze su 72 vozila a odustali su baš veliki favoriti. Svakako je mnoge iznenadio jedan od najboljih vozača svih vremena, devetostruki reli prvak sveta, 44. godišnji Francuz SEBASTIEN LOEB. Kao što se vidi na slici, uleteo je u jednu uvalu i njegov „pežo 3008 DKR“ je ostao zarobljen u mekanom pesku, sa svih strana……nije imao SREĆE koja je tako neophodna na teškim i nepredvidivim maratonima. Veliki majstor volana SEBASTIEN LOEB će imati priliku da se malo odmori i da se pripremi za blic povratak u SVETSKI RELI ŠAMPIONAT 2018. i na staze na kojima se svakako bolje snalazi. Na ovom reliju je pokazao brzinu i dobio jedan specijal, medjutim, ponovimo još jednom maraton je nešto posebno.

SIRIL DEPRE je sa istim „pežoom 3008 DKR“ takodje imao poteškoća sa peskom, navigacijom i kašnjenjem. Posle 5. etape nalazi se na 50. mestu sa zaostatkom za liderom 41.27.58 sat uz penalizaciju od čak 29 sati !!!

Jedan od najiskusnijih, 46. godišnji Španac NANI ROMA, morao je da odustane posle teškog prevrtanja u „miniju“ i povrede ledja i vrata.

SEM SANDERLEND, 29. godišnji Britanac, veoma brz, iskusan i snažan, motociklista sa „ktm“ mašinom, pokazao je veliku veštinu, poveo u generalnom plasmanu a onda doživeo veoma neprijatan pad i povredu ledja pa je prebačen u bolnicu, naravno odustao je.

SERGEJ KARIAKIN,27. godišnji ruski takmičar i zvanični šampion u klasi kvadova sa „jamahom“, takodje je van staze. Nije izdržao borbu sa rivalom iz Čilea, INJACIOM KASALEOM.

Jutros je zbog preloma noge odustao i 52. veteran i pobednik klase kvadova, Poljak RAFAL SONIK.

Odustala je i tročlana posada iz Češke sa kamionom „tatra“, na čelu sa odličnim ALEŠOM LOPREOM. Uoči početka ovog Dakara svrstavani su medju favorite.

Van staze je i prijatelj GABORA SAGMAJSTERA, sa automilom marke „opel“, Madjar SALAJ BALAŠ, kao i stari  kamiondžija i nadasve iskusni Japanac, 77. godišnji JOŠIMASA ŠUGAVARA.

Podsetimo da 40. DAKAR RELI ima 14. etapa a odustajanja će sigurno i dalje biti i to ne malo. Oni koji budu imali SREĆE, naći će se u KORDOBI….kao istinski HEROJI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije