40.Dakar reli 2017. – Viljagra sa „ivekom“ sve bliži velikoj pobedi

18. јануар, 2018. #

Današnja 12. etapa, 40. DAKAR RELIJA, je otkazana za motocikliste i vozače kvadova. Organizatori su očigledno shvatili da bi bila previše opasna za potpuno „polomljeni“ i hospitalizovani karavan. Itinerer koji je napravljen za jubilarni maratonski reli je previše, baš previše iskomplikovan, ekstremno težak i OPASAN. Dovoljno je samo pogledati spisak vozača koji su odustali i koji su morali da zatraže medicinsku pomoć.

Stari i mudri ljudi su još odavno kazali da je najveće životno umeće BITI U SVEMU UMEREN a to pravilo je dobro u svemu primeniti – pa i u NAJVEĆEM SVETSKOM MARATONU – DAKAR RELIJU.

Na etapu broj 12 krenuli su vozači u tri klase, AUTOMOBILI, KAMIONI i u kategoriji SxS.

Kod automobilista je skoro sve poznato. Ako se ne desi nešto baš neočekivano, pobediće jedan od najstarijih i najuglednijih, 55. godišnji Španac KARLOS SAJNC, sa „pežoom3008 DKR“. U današnjoj etapi on je tek na 10.mestu i time pruža pravu lekciju o taktici i pametnoj vožnji u slučaju kada ste prvi i kada imate ogromnu prednost. Na čelu su TEN BRINKE i AL ATIJA, sa „tojotama“, ali, obojica znaju da će prva dva mesta na podijumu osvojiti PEŽO.

U klasi kamiona, posle 11. etape, vodi tročlana posada „iveka“i Argentinac FEDERIKO VILJAGRA.  Danas je Rus NIKOLAEV  opet  kasnio  30 minuta, ali je potom  nadoknadio minus i sada ima skoro isto vreme sa Argentincem.. Specijal je u toku, negde je na sredini. Ipak valja podsetiti da VILJAGRA još uvek ima prednost od oko 20 minuta i možda će već nasmejani as ostvariti najveći uspeh u karijeri – POBEDA NA 40. DAKAR RELIJU i to u njegovoj domovini i u ovaki teškim uslovima na etapama. Naravno, to su nagadjanja, jer na ovako teškim maratonima sve će biti poznat tek u subotu uveče, na cilju u KORDOBI.

NAJNOVIJA VEST: Upravo saznajemo da je VILJAGRA dobio 15 minuta penalizacije ?..pa sada ima samo JEDAN MINUT prednosti nad NIKOLAEVOM….počinje prava „mrtva trka“ u teškoj kategoriji.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije