40.Dakar 2018. – Svetska prvakinja Laia Sanc i šampion Sanderlend sa ekipom Srbije

2. јануар, 2018. #

Dakar tim SRBIJE, predvodjen našim šampionom GABOROM SAGMAJSTEROM, posle malo peripetija sa avio kartama stigao je od Beograda a preko Rima i Madrida, do glavnog grada Perua, u LIMU, gde u subotu 1. januara počinje 40. DAKAR RELI, najčuveniji maraton sveta.

U Madridu, prilikom čekiranja avio karata za LIMU, došlo je do greške odredjene avio kompanije koja je uvidevši propust članove našeg tima nagradila mestima u PREMIUM BIZNIS KLASI. Tako je deo ekipe AUTONET, sa GABOROM SAGMAJSTEROM , PEDJOM MILINKOVIĆEM, ZORANOM IVANOVIĆEM i MARKOM ZAKINSKIM, preleteo Atlantik u najkomfornijem smeštaju sa sedištima koja se obaraju u položaj kreveta, besplatnim wi-fi,televizorom, sa izborom tri obroka po želji, vinom i šampanjcem na polasku i  na kraju putovanja.

Ono što je našoj ekipi ostalo u pamćenju je susret sa najuspešnijom moticiklistkinjom Španije i najboljom ženom na svetu kada je reč o dvotočkašima. Reč je o lepoj LAI SANC, 32. godišnjoj sportistkinji, do nedavno članici fabričkoh tima HONDA a od pretprošle godine eks zvezdi austrijskog fabričkog tima KTM. Podsetimo da je LAIA SANC čak pet puta bila PRVAKINJA SVETA u moto TRIAL trkama, šampionka sveta u endjuranas trkama i da je već ŠEST puta učestvovala na DAKAR RELIJU. Zabeležila je kao fabrički vozač sjajne plasmane, 39…pa opet 39… 93… 16….9. …i minulog DAKARA 15. mesto. GABOR SAGMAJSTER se sreo sa zvaničnim šampionom DAKARA 2017. 28. godišnjim Britancem SAM SANDERLENDOM, fabričkim vozačem tima KTM, koji je na proteklom DAKAR maratonu ostvario svoju prvu pobedu. Susrete sa eks asovima zabeležili su okom fotoreportera i GABOR i PEDJA.

GABOR SAGMAJSTER se sa svojim prijateljima već smestio u hotelu u LIMI a predstojećih dana ga očekuju detaljne verifikacije i tehnički pregled za 40. DAKAR RELI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije