Robert Kubica – Najbolji vozač F1 medju reli zvezdama, najbolji reli as medju pilotima F1

13. децембар, 2017. #

Kako navodi izvor iz tima Williams koji učestvuje u Formula 1 šampionatu, Robert Kubica više nije u konkurenciji da vozi za njih tokom naredne sezone.

Kubica je u prethodnih šest meseci bio u centru pažnje zbog mogućeg povratka takmičenju, nakon duge pauze na koju je bio primoran zbog teške povrede ruke. Međutim, izvori navode da on ipak neće uspeti da se vrati takmičenju, bar ne sa timom Williams.

Ovaj tim je za vozača koji će zameniti Felipea Masu za sledeću sezonu izabrao Sergeja Sirtokina. Iako su i iz tima naveli da je Kubica bio sjajan na dvodnevnom testiranju Pirelli pneumatika na kraju ove sezone, Sirotkin je takođe bio brz. Međutim, iza Sirotnkina stoji i sponzorski ugovor na 15 miliona godišnje, koje će tim dobijati ako potpiše ugovor sa njim, te verujemo da je i to u velikoj meri uticalo na njihovu odluku.

Međutim, iz Williamsa navode da čak i ako ne sklope dogovor sa Sirotkinom, da je njihov drugi izbor Daniel Kvajt, bivši vozač tima Toro Rosso, a ne Kubica.

„VRELE GUME“

– Poljak ROBERT KUBICA je jedan zaista poseban sportista, mnogi govore da je najbolji reli vozač medju asovima formule jedan i da je najbolji majstor formule jedan medju svetskom elitom reli vozača ( jedino se sa njim može uporedjivati  poznati fozač F1,KIMI RAIKONEN, koji je takodje učestvovao na WRC relijima i ima jednu pobedu na specijalnim ispitima ) Podsetimo, 33. godišnji ROBERT KUBICA je učestvovao na 76 trka formule jedan, 12 puta je bio na podijumu i zabeležio JEDNU F1 POBEDU……. posle nesreće na jednoj reli stazi u Italiji, 2011. godine, kada je doživeo tešku povredu ruke i šake, učestvovao je na 33 WRC relija i čak 14 puta pobedio na specijalnim brzinskim ispitima u konkurenciji najvećih reli zvezda sveta…… PO TOME JE JEDINSTVEN U SVETU BRZINE…

Galerija slika

Članci iz iste kategorije