Opel obeležava 2017. godinu najvećom ofanzivom modela u istoriji

19. децембар, 2017. #

 

 

  • Ofanzivanovih modela: Insignia, Crossland X, Grandland X svečanodebituju
  • Fantastičanstart: Opel hvatazaletpodokriljem PSA grupacije
  • Pripremezabudućnost: Uskoroelektričnaverzijasvih modela u ponudi

 

 

Rieslhajm. “Budućnostpripadasvima” novi je moto Opel brenda, kojisvojeobećanjeodržava. Nikadaranije Opel nijepredstaviotako puno novih modela iinovativnihtehnologojakao u proteklih 12 meseci. 2017. godina je bila godina promenainajvećeofanzivenovih modela u istorijiOpela.Vrhunac ove godineje definitivnobioSalonautomobila u Frankfurtu, gde je prvičovekOpela Michael Lohschellerpredstaviotrisvetskepremijere – kompaktni SUV Grandalnd X, sportskulimuzinuInsignia GSiiavanturističkimodelInsignia Country Tourer. “Trenutnosmo u najvećojofanzivi u istoriji. Dopunilismosvoj portfolio novimkrosovermodelomCrossland X, tu je rekreativnovoziloVivaroLife i veći SUV Grandland X”,objasnioLohscheller u Frankfurtu. “Zajednosa PSA grupacijom mi kreiramoevropskogšampiona. To ćemoraditii u budućnosti, kreirajućitehnologijusa “Made in Germany” potpisomkojaćebitidostupnaštovećembrojukupaca, a sve u skladusanašimsloganomkojikaže da budućnostpripadasvima.

 

Nova generacija lidera u SUV i krosoverklasi

 

Jedan od najznačajnijih modela ove godine bio je Opel Crossland X, prvi automobil razvijen u kooperaciji sa PSA grupacijom. Ovaj model naglašenog stila, ali i praktičnosti, je premijeru imao u neobičnom okruženju u Berlinu. Drugičlan X porodice, posle bestseler modela Mokka X, imasve gene potrebne uspešnom krosoveru: ozbiljan SUV izgled sa opcijom dvobojne karoserije, tradicionalne Opel napredne tehnologije, uzdignut u poziciju sedenja, prostran i fleksibilan enterijer, a sve to je “upakovano” u veoma kompaktnu karoseriju ukupne dužine 4,21 metar. Sve ove osobine pomogle su ovom urbanom krosoveru da postane jedan od favorita na tržištu, a Opel je već dobio 75.000 porudžbina širomEvrope.

 

Tokom 2017. godine predstavljeno je mnogo robustnih, ali elegantnih modela. Klasu malih automobila uskomešao je Karl Rocks, koji je u prodajnesalonevećineevropskihtržištastigaotokomproleća. U potpunodrugomdelutržišnog segmenta,kada su klasai cena u pitanju,bilo je lansiranjedrugegeneracije modela Insignia. Kupe oblik sedan verzijeInsignia Grand Sport je pretodilojednakoelegantnimiveomaprostranimmodelimaInsigniaSports Tourer i Insignia Country Tourer. Sve tri verzijeimajumnogozajedničkihosobina: atraktivandizajn, lakukonstrukcijuzaveomaagilnevoznekarakteristike, kaoinekeveomanaprednetehnologijepoputposlednjegeneracijeIntelliLux LED® matrixsvetalasasistemomprotivzaslepljivanja, kaoiadaptivniTwinsterpogonnasvačetiritočkasaraspodelomobrtnog momenta. Sve ovo moglobi da se opišekaofuzijanemačkepreciznosti i umetnosti u najčistijojformi. Svetriverzije modela Insignia već su potvrdilesvojpotencijal, jer Opel je većprimio 90.000 porudžbinazadrugugeneracijunajvećeg modela.

 

Sasvimovomkvalitetima nova Insignia nastavljatradicijuvelikih Opel automobila ,koja ove godinebeležiznačajanjubilej. Pre osamdeset godina prvinajluksuznijimodel u ponudi, Opel Admiral, napustio je pogone u Riselhajmu. Dizajnominspirisanim Art Decomotivima, visokimnivoomupotrebljivostii u to vremeveomapristupačnomcenom, modelAdmiral je veomabrzopostaolider u klasi.

 

Svakodnevnaupotrebljivostipraktičnostpopristupačnojceniostali su do danasosnovniadutisvakog Opel modela. Očigledno se ova filozofijaodnosii na Vivaro Combi+, VivaroTourer i VivaroLifevenove,lansiranetokomjeseni. Ovaj trio plenipremijumkarakteromifleksibilnošću, štoihčiniidealnimzaposlovneprilike, aliiuživanje u slobodnomvremenu.

 

Poslednji na ovomspisku, alineinajmanjevažni su Opel Insignia GSi, a kaoiizazivač u rastućem SUV segmentu, tu jenoviOpel Grandland X, a oba modela su promovisana na Salonuautomobila u Frankfurtu. Insignia GSi je sportskimodelbezkompromisa, izuzetnooštrihkarakteristika, precizan, aliiefikasan. Onobećavamaksimumvozačkogiskustva, sasnažnimmotorima, kraćimoprugamakojesnižavajukaroserijuza 10 milimetaraidinamičnimstajlingomkakospolja, takoiunutra. A vozne karakteristike su dovedene do perfekcije na najzahtevnijempoligonu – legendarnojstaziNirburgring.

ModelGrandland X je privukaomnogopažnje u Frankfurtuzahvaljujućiatraktivnom “off road” izgledu, dok je istovremenopostaovećtrećičlanOpelove X familije. Stilskiitehničkidoveden do savršenstva, drugimodelrazvijen u partnerstvusa PSA grupacijom, činisvakodnevnuvožnjuopetuzbudljivom. Kupci su moralisa se strpe do oktobra da Grandland X stigne u prodajnesalone, a Opel je za to vremeubeležiočak 50.000 porudžbina. “Ovo je samo jedan od primera kakveprednostidonosiulazak u PSA grupaciju. Pratićemoovuputanjui u budućnosti” rekao je prvičeovekOpela, Michael Lohscheller, na Salonuautomobila u Frankfurtu.

 

Elektrifikovanabudućnost

 

Opel je modelomAmpera-e većnajaviokakoćeizgledatiput ove kompanije u budućnosti. Nijeslučajnoovajrevolucionarnielektričnimodelsaputnomautonomijombezkonkurencije u klasi, uspeo da se pridružigrupi “Golden Steering Wheel” pobednika. Ipak, ovo je samopočetak. Svi Opel putničkiautomobilićebitiponuđenii u električnojverzijivećod 2014. godine, u verzijielektičnogvozilasabaterijom, ilikaovisokoefikasni “plug in” hibrid. Opel ćeveć do 2020. godine u ponudiimatičetirielektrifikovana modela. Tu se nalazeGrandland X PHEV i električnaverzijasledećeverzije modela Corsa. A Opelovaofanzivanovih modela se nastavljasanovimkomercijalnimmodelomOpel Combo, kojićebitilansiranvećza par meseci.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije