Nissan Srbija – 10.000 evropskih kupaca za novi LEAF

28. децембар, 2017. #

NISSAN SRBIJA
Ubrzanje elektrifikacije:
u samo dva meseca čak je 10.000 evropskih kupaca naručilo novi LEAF
Novi LEAF zabeležio je još neviđen interes kupaca od svečanog predstavljanja na evropskom tržištu u novembru 2017.
Snažna i stabilna potražnja za novim vozilom LEAF širom evropskih tržišta dokaz je rastuće potražnje za električnim vozilima
Proizvodnja je u toku kako bi se omogućile isporuke kupcima u februaru 2018.
PARIZ, FRANCUSKA (21. decembra 2017.) – Kao vodeći svetski proizvođač električnih automobila, Nissan može ispravno proceniti reakciju kupaca prema predstojećem lansiranju revolucionarnog, potpuno novog, vozila LEAF na tržište.
Još 2010., kada je prva generacija modela LEAF predstavljena na evropskom tržištu, većina konkurenata bila je skeptična prema Nissanovoj inovaciji. Ostali su usredsredjeni prije svega na poboljšanje motora s unutrašnjim sagorevanjem.
Ali osam godina kasnije, kupci su promijenili mišljenje o električnim vozilima i sada to tržište beleži peterostruko povećanje potražnje u odnosu na 2012. Danas većina marki automobila razvija svoje prve generacije električnih vozila.
Nissan je za to vreme iskoristio svoje iskustvo i povratne informacije dobijene od 83.000 vozača modela LEAF u konstrukciji potpuno novog vozila. Taj je automobil – potpuno novi Nissan LEAF – ostvario dosad nezabeležen interes kupaca od evropske premijere u novembru 2017. U dva meseca širom Evrope naručeno ih je 10.000, a predviđa se da će ta brojka ubrzano rasti kad u februaru 2018. LEAF stigne u prodajne salone.
U isto to vreme 2010., narudžbe kupaca za originalni LEAF brojale su se u stotinama jer su kupci bili suočeni s novom i uzbudljivom – ali još uvek neproverenom – tehnologijom.
Gareth Dunsmore, direktor Sektora za električna vozila, Nissan Europa, izjavio je „Veseli nas jasan interes kupaca koji smo zaprimili za novi LEAF. To je dodatna potvrda Nissanovog vodećeg položaja u segmentu električnih vozila. Međutim, novi LEAF nije samo električno vozilo nove generacije, on je i predstavnik Nissanove inteligentne mobilnosti u Europi.”
Od svetske premijere u Japanu u septembru, interes potrošača i zamah novog vozila LEAF postepeno su se raširili širom Evrope. Početkom novembra objavljene su početne specifikacije vozila i pretprodajne cene na prezentaciji Nissan’s Futures 3.0 u Oslu, Norveška. Kupci od tada mogu naručiti novi LEAF preko obližnjeg dilera Nissana.
Interes kupaca za novi LEAF dosad je potaknut prvenstveno pozitivnim reakcijama medija. Auto je pohvaljen zbog raznih novih inovacija i tehnologija koje donosi sa sobom, uključujući tehnologiju za pomoć u vožnji Nissan ProPILOT, i papučicu Nissan e-Pedal, koja vozaču omogućava smanjiti upotrebu papučice kočnice za čak 90 %.
NISSAN SRBIJA
Impresivnih 10.000 narudžbi kupaca zaprimljene su, a da novi LEAF nije bio fizički
dostupan u prodavnicama Nissana za probnu vožnju, te nije bilo nikakvog direktnog
oglašavanja ili promovisanja upućenog kupcima.
Sva evropska tržišta trenutno potvrđuju punu paletu modela i početne cene za novi LEAF
kako se približava službeni početak prodaje.
Proizvodnja novog modela LEAF započela je početkom ovog meseca u Nissanovoj fabrici u
Sunderlandu, u Velikoj Britaniji. Proizvodni kapaciteti povećavaju se u skladu s rastućom
potražnjom kupaca. Prve isporuke u Evropi očekuju se u februaru 2018.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije