Pet Euro NCAP zvezdica za Opel Crossland X

9. новембар, 2017. #

 

Integritet bezbednosnog koncepta Crosslanda X potvrđen kroz Euro NCAP testove sudara

 

 

Riselshajm. U najnovijem ocenjivanju bezbednosti objavljenom danas, Euro NCAP je dodelioOpel Crossland Xkrosoveru B segmenta maksimalnih pet zvezdica, baziranih na dobrim ocenama u četiri bezbednosne oblasti: zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i sistemima aktivne bezbednosti. Crossland X se posebno dobro pokazao pri sudaru sa bočnom barijerom, gde je ostvario maksimalne poene, kako za zaštitu odraslih putnika, tako i dece.

 

Pored bezbednosne opreme koja je standardna, poput upozorenja na pospanost vozača (Driver Drowsiness Alert) i upozorenja na neželjen izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), Opel Crossland X takođe nudi opcione inovacije za još viši stepen bezbednosti: upozorenje na opasnost od čeonog sudara  sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju krajnje nužde (Forward Collision Alert with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking), detekciju pospanosti vozača (Driver Drowsiness Detection), visokotehnološke LED farove, panoramsku zadnju kameru koja pokriva 180 stepeni i detekciju „mrtvog ugla“. Ovo su samo neki od primera.

 

Jedre i kompaktne pojave spolja i izrazito prostran i svestran unutra, sa modernim dvobojnim finišem i „kul“ SUV izgledom, Opel Crossland X je već sada u svoje kvalitete ubedio više od 70.000 kupaca širom Evrope, od početka prodaje u martu ove godine.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije