Colin McRae – Na današnji dan pre 22 godine postao najmladji svetski prvak u istoriji

22. новембар, 2017. #

Nezaboravni Škotlandjanin KOLIN MEK RE je napustio ovaj svet pre 10 godina ( 2007. ), kada je poginuo u helikopterskoj nesreći nadomak svoje kuće, sa 5. godišnjim sinom….ostao je upamćen kao posebno hrabar vozač koji nikada nije znao za taktiku već samo za vožnju sa punim gasom.

Na današnji dan, 1995. godine pobedio je na RAC RELIJU, vozeći „subaru“ i tako sa 27 godina postao najmladji SVETSKI RELI ŠAMPION U ISTORIJI. Bio je dva puta reli šampion Velike Britanije (  1991. i 1992. ), bio je sin poznatog nacionalnog šampiona Džimija Mek Rea ( 5 puta šampion V.Britanije ) i brat reli vozača Alistera Mek Rea. KOLIN MEK RE  je TRI PUTA BIO RELI VICEŠAMPION SVETA ( 96. 97 i 2001. ). Godine 2004. nije potpisao ugovor ni za jednu ekipu čime je njegova karijera u WRC seriji završena….

Godine 1994. na RELIJU SAN REMO naša ekipa je bila  sa porodicom MEK RE, u restoranu piceriji „EL PATIO“ u SAN REMU…. a 2003. smo ga gledali u Turskoj na WRC reliju. Bili smo zajedno sa poznatim novosadskim vozačem TIBOROM PINTEROM, suvozačem MIRKOM KOLDŽINOM i golmanom RADETOM ZALADOM. Tada je MEK RE vozio za ekipu „SITROEN“  sa KARLOSOM SAJNCOM, koji je pobedio na TURSKOM RELIJU i još nedokazanim SEBASTIENOM LOEBOM, koji je tada odustao. KOLIN MEK RE je na TURSKOM RELIJU 2003. osvojio 4. mesto.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije