WRC 2017, Wales rally – Ožie osvaja i petu titulu ?

23. октобар, 2017. #

Pred nama je pretposlednji WRC, sezone 2017.  i velika prilika za zvaničnog šampiona sveta, 34. godišnjeg Francuza SEBASTIENA OŽIEA, da pre kraja šampionata osvoji i petu reli titulu. Medju navijačima popularni SEB, sa „ford fiestom“, ima čak 37 bodova više od drugoplasiranog OT TANAKA, svog timskog partnera i 38 od TIJERI NUJVILA, koji kao što znate vozi „hjundai“. To je baš velika prednost i malo je verovatno da će OŽIE propustiti takvu priliku, bolje rečeno skoro je sigurno da će posle poslednjeg relija iskusni franscuski as stići i do pete šampionske medalje. OŽIE bi jedino voleo da osvajanjem novih bodova već u VELSU ugrabi to odličje i da izbegne mučenje u Australiji.

Kao što je poznato, za pobedu u WRC-u dobija se 25 bodova i plus 5 bodova za trijumf na poslednjem ispitu POWER STAGE, dakle 30 bodova je maksimalni učinak, ali i teško ostvariv. Ove sezone su samo LATVALA i NUJVIL, po jednom uknjižili takav skor.

RELI VELS 2017. će biti održan od 26-29. oktobra. Imaće 20 brzinskih ispita, ukupno 306.98 km. , po zemljanoj i šljunkovitoj podlozi, mahom na šumskim stazama, uz verovatno loše vreme i kišu.

Statistika pokazuje da je u poslednje četiri godine baš SEBASTIEN OŽIE trijumfovao u VELSU, ali, znamo vrlo dobro da je to bilo za volanom „volkswagen pola R WRC“ koji je bio znatno bolji od ostalih mu rivala. Ove godine se mnogo toga promenilo pa je konkurencija neuporedivo veća. Elem, u nedelju uveče, 29.oktobra 2017. mnogo toga će u WRC-u biti jasnije – verovatno !!!

Galerija slika

Članci iz iste kategorije