WRC 2017, Rally Catalunya – Velika radost i briljantna pobeda Kris Mika

8. октобар, 2017. #

Odavno se posle jedne reli pobede neki od majstora volana nije radovao tako kao Britanac KRIS MIK. Sa svojim suvozačem POL NAGLOM se odmah po ulasku u cilj popeo na krov svog odličnog „sitroena C3“ a potom skočio na stazu do svoje porodice koja ga je sa strepnjom iščekival pored cilja.

RELI KATALUNJA je protekao u sjajnoj dominaciji ridjokosog 38. godišnjeg veterana koji je ove godine imao previše malera, odustajanja i havarija. U Španiji je dokazao da je sposoban i dovoljno koncentrisan za brzu vožnju ali i za taktičko praćenje rivala. Već na sedmom ,od ukupno19 ,probio se na vrh generalnog poretka i na kraju pobedio sa 28 sekundi prednosti….ispred svetskog prvaka SEBASTIENA OŽIEA.  KRIS MIK je na cilju bio presrećan i pored ostalog je rekao:

„Ovde u Španii sam pre 20 godina gledao svog idola i učitelja KOLINA MEK REA a evo danas sam pobedio..nevrovatno i sjajno.“

Mnogi su ga početkom sezone posle prvih kikseva kritikovali, medjutim niko od prve desetorice nikada ne može biti okrivljen za neko izletanje, prevrtanje i odustajanje. Reč je naime o NAJBOLJIM VOZAČIMA SVETA, asovima volana koji na zaista maestralan način, uz puno rizika, upravljaju automobilima od čak 380 KS , koji imaju težinu od samo 1175 kg. Na RELIJU KATALUNJA se na jednom asfaltnom brzinskom ispitu vozilo i preko 190 km/h.

RELI KATALUNJA je doneo radost KRIS MIKU kao i OŽIEU i TANAKU koji su bili na podijumu. Poslednji POWER STAGE je dobio SORDO, ispred MIKA, OŽIEA. TANAKA i HANINENA. Reli u Španiji je bio razočaravajući za ekipu „hjundaia“. Sve tri posade su imali oštećenje vozila i nisu ušli u TOP 10.

U generalnom poretku SEBASTIEN OŽIE je načinio veliki korak ka osvajanju PETE TITULE RELI ŠAMPIONA SVETA, pred dva poslednja relija i ima čak 31 bod više od TIJERI NUJVILA.

Generalni plasman:

1. MIK – „sitroen C3 WRC“
2. OŽIE – „ford fiesta WRC“…….+ 28.0 sek.
3. TANAK – „ford fiesta WRC“…..+ 33.0
4. HANINEN- „tojota jaris WRC“ …….+ 54.1
5. OSTBERG – „ford fiesta WRC“ ……+ 2.26.2
6. LEFEVR – „sitroen C3WRC“……..+ 2.43.0
7. EVANS – „ford fiesta WRC“………..+ 4.37.4
8. SUNINEN ( WRC 2) – „ford fiesta R5″….+ 8.227
9. KOPECKI ( WRC 2 ) – „škoda fabija R5“ …+ 8.54.5
10. VEIBY  ( WRC 2 ) – „škoda fabija R5″……+ 9.04.8

Galerija slika

Članci iz iste kategorije