WRC 2017 – Estonac Ot Tanak prelazi u „Tojotu“, u sezoni 2018 !!

18. октобар, 2017. #

Šampionat sveta u reliju za 2017.  još nije okončan ( preostaju još reliji VELS, krajem oktobra i AUSTRALIJA, sredinom novembra ) a već uveliko se govori o novim prelascima pojedinih vozača i sastavu vodećih timova za narednu 2018. godinu.

Ljubitelje relija svakako najviše zanima šta će biti sa sjajnim svetskim prvakom, Francuzom SEBASTIJENOM OŽIEOM, da li će ostati u M-SPORTU ili će se odlučiti za prelazak u SITROEN a dok informacija o tome ne stigne evo vesti koja će  iznenaditi mnoge.

Plavokosi Estonac, 30. godišnji vozač „ford fieste WRC“ u M – SPORTU, OT TANAK , timski partner OŽIEA, ugovorio je novi angažman za sledeću godinu. Talentovani relista biće novi član tima TOJOTA, pored JARI MATI LATVALE i ESAPEKE LAPIJA. Poznatom JUHI HANINENU je TOJOTA odredila neke druge aktivnosti, ali, bar za sada HANINEN se neće takmičiti..

TOMI MAKINEN, prvi čovek sportskog tima TOJOTA je tim povodom rekao:
„Hvala JUHI za sve što je za nas učionio i puno pomogao, on će uvek biti član naše porodice. Presrećni smo što smo angažovalo OT TANAKA, koji je već odavno dokazao svoju brzinu i verujemo da će sa nama biti još uspešniji“…

OT TANAK je do sada izvezao 77  WRC relija, ima DVE POBEDE ( na Sardiniji i u Nemačkoj, ove godine ) i DESET PODIJUMA a na specijalnim brzinskim ispitima je ostvario čak 75 najboljih rezultata- trijumfa. OT TANAK je uoči poslednja dva relija na visokom drugom mestu u generalnom plasmanu WRC 2017.

Šef M SPORTA,MALKOLM VILSON je povodom te vesti o sezoni 2018. dodao:

„Nedostajaće nam i OT a i njegov suvozač MARTIN JEVREOJA, ali, radujemo se da će ta posada nastaviti sa takmičenjem u jednoj jakoj profesionalnoj ekipi“.

OT TANAK će učestvovati na dva preostala relija u VELSU i AUSTRALIJI i pokušati da osvoji što više bodova za svoj sadašnji tim, odlični M – SPORT, u „ford fiesti WRC“, koju će uskoro zameniti „tojotom jaris WRC“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije