Vesnići medju najboljim sportistima Užica, svih vremena

19. октобар, 2017. #
U anketi koju je sproveo nedeljnik Vesti povodom svog 76. rođendana izabrani naljbolji sportisti grada svih vremena

 U Gradskom kulturnom centru proglašeni najbolji sportisti Užica svih vremena, u anketi koju je sproveo nedeljnik Vesti povodom svog 76. rođendana. Laskavu titulu najboljeg među najboljima ponela je Olivera Jevtić, a u TOP 10 su Mikica i Milun Vesnić, Miroslav Radošević, Vesna Čitaković Đurišić, Srboljub Srbo Stamenković, Radomir Antić, Nemanja Vidić, Andrija Zlatić i Tijana Malešević.

 

Nedeljnik “Vesti”, Radio Užice i portal Infoera, pre devet meseci, pokrenuo je akciju u kojoj su bivši i sadašnji sportisti i sportski radnici glasali za izbor sportiste Užica svih vremena. U nameri da i na ovaj način afirmišemo vrhunske sportiste koji su proslavili Užice, u svakom broju objavljivali smo po četiri predloga sa najmanje sedam kandidata. U toku trajanja ankete, u konkurenciju ZA NAJ SPORTISTU UŽICA ušlo je 88 predloženih sportista, a komisija je posle prebrojanih glasova ustanovila da je NAJ SPORTISTA UŽICA svih vremena Olivera Jevtić.

„Biti sportista Grada Užica to je za mene sami vrh, kruna moje karijere duge dve i po decenije. Kada za tebe glasaju treneri i drugi sportisti, onda je to zaista posebno priznanje. Ponosna sam, jer sam sve svoje rezultate postigla kao član Mladosti iz Užica, nikada nisam menjala ni svoj grad, ni klub. Sve pobede delila sam sa svojim sugrađanima. Ovo priznanje je najveća overa svih moji rezultata i hvala svima koji su glasali za mene, jer nije bilo lako birati najbolje među jednakima“.

Mikica Vesnić takođe ističe da ovo priznanje ima posebnu draž:

“ Drago mi je da su moje kolege prepoznale ono što sam svih ovih godina radio, da ne pominjem šta je moj otac pre mene radio. Imajući u vidu ko je sve bio u konkurenciji i koji su sve sportski velikani glasali i učestvovali u ovoj anketi zaista sam prezadovoljan. Kada ste priznati u svom gradu, što nimalo nije lako u današnje vreme u našoj zemlji, onda to pobuđuje još veće zadovoljstvo. Sigruno mi daje veliki motiv, jer ja još nisam završio svoju sportsku karijeru, i da u godinama koje dolaze u potpunosti opravdam njihovo mišljenje“.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije