WRC 2017 – Andreas Mikelsen iz Sitroena prelazi u Hjundai !

5. септембар, 2017. #

Ljubitelje relija će verovatno iznanaditi ova vest. Posle odlične vožnje na NEMAČKOM RELIJU i osvajanja podijuma i drugog mesta sa „sitroenom C3 WRC“, Norvežanin ANDREAS MIKELSEN je dobio i PRIHVATIO ponudu iz tima HJUNDAI, da na poslednja tri relija, u Španiji, Velsu i Australiji bude za volanom odličnog „hjundaia i20 Coupe WRC“, pored TIJERI NUJVILA.

To je samo nagoveštaj novog ugovora izmedju MIKELSENA i HJUNDAIA za narednu sezonu za 2018. godinu.

HJUNDAI smatra da još ima izgleda za osvajanje vrednih bodova u borbi sa FORDOM i da će mu u toj nameri najboljue pomoći ANDREAS MIKELSEN, mnogo bolje nego HAJDEN PADON ili čak DANI SORDO.

Na predstojećem RELIJU ŠPANIJA će i u ekipi SITROENA  doći do promene. KRIS MIK ostaje u igri ali u Španiji neće voziti 27. godišnji i vrlo talentovani KREG BRIN ( u Nemačkoj je bio na ŠESTOM mestu a u karijeri je bio na 39 wrc RELIJA, jednom na podijumu a 4 puta je pobedio na specijalnim ispitima ), koji će mesto za volanom „sitroena C3 WRC“ ustupiti 44. godišnjem šeiku, Arapinu KHALID AL KASIMIJU !!!! ( Kasimi je vozio 67 WRC relija i nikada nije pobedio na nekom specijalnom ispitu… da li je novac u pitanju, šta mislite ? ), da bi se opet KREG  BRIN vratio u tim za reli u Velsu i Australiji.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije