U Beogradu predstavljen moderniji Nissan Qashqai,najprodavaniji krosover u Evropi ( 18.100 evra )

24. септембар, 2017. #

U beogradskom Dorćol Platz-u priredjena je prezentacija redizajniranog modela Nissan Qashqai. Novinari su obavešteni da je taj  model  najprodavaniji  krosover ,  u Evropi  i kod nas .

Predstavljeni QASHQAI ima novi i savremeni spoljni dizajn , viši nivo kvaliteta unutrašnjosti i  bolje vozne karakteristike. Dodate su i nove tehnologije proizašle iz programa inteligentne mobilnosti, kojima Nissan nastavlja put prema budućnosti mobilnosti bez emisija i bez nesreća sa smrtnim posledicama. Novi Qashqai od sledeće godine će biti dostupan i sa sistemom za autonomnu vožnju ProPilot, koji nadzire upravljanje, ubrzanje i kočenje u jednoj traci na auto-putu. Ovaj sistem će vozačima dati veći osećaj sigurnosti, više kontrole i više slobode u saobraćajnim gužvama i pri vožnji visokim brzinama.

 

Pravi utisak novog Qashqaija najpre se uočava u unutrašnjosti. Zahvaljujući poboljšanom rasporedu komandi, materijalima visokog kvaliteta i naprednoj tehnologiji, Qashqai definitivno ostaje najpoželjniji automobil u svom segmentu. Poboljšanja u unutrašnjosti prati i osveženi spoljašnji izgled, koji Qashqaiju donosi više prefinjenosti i novi „premium dinamični“ stil. Promene uključuju potpuno novi dizajn prednjeg kraja koji sad krasi najnovija verzija prednje maske V-motion.Novi su i prednji branik i poklopac motora te nova prednja svetla i izraženija razlika između halogenih i LED svetala. Obe verzije dobijaju novu verziju dnevnih svetala u obliku bumeranga. Sjajan utisak Qashqaija poboljšavaju i dve nove jarke boje dodate u paletu. Reč je o Vivid plavoj boji, koju smo mogli da vidimo u Dorćol Platzu, i bronzanoj Chestnut.

 

Brojne su inovacije uvedene i u bezbednosne sisteme. Inteligentno kočenje u nuždi sad uključuje i prepoznavanje pešaka. Prvi put je u Qashqaiju dostupan i sistem za upozorenje na nadolazeći saobraćaj koji smanjuje opasnost od sudara pri malim brzinama prilikom izlaska sa parking mesta unazad. Automobil i dalje raspolaže sistemima za prepoznavanje saobraćajnih znakova, za otkrivanje umora vozača, inteligentnim sistemom pomoći pri parkiranju, inteligentnim Around View Monitorom, upozorenjem na vozilo u mrtvom uglu i upozorenjem na izlazak iz trake.

 

Novi Qashqai je već dostupan na našem tržištu, i to po akcijskoj ceni od 18.100 evra za 1.2 DIG-t benzinca, dok dizel 1.5 DCI počinje od 20.300 evra, dok je početna cena za 1.6 DCI 21.600 evra. Pored akcijskih cena, na početku prodaje tu su i posebni paketi finansiranja: na 60 meseci sa kamatom od 1.99% i beskamatno finansiranje do 10 hiljada evra sa rokom otplate od 36 meseci.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije