Moto GP, Aragon, Španija – Pol Vinjalesu, neuništivi Rosi treći na startu

23. септембар, 2017. #

Vozač Jamahe Maverik Vinjales osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama na stazi u Aragonu u Moto GP šampionatu, dok je njegov klupski kolega legendarni Italijan Valentino Rosi bio treći i to samo 23 dana posle dvostrukog preloma noge.

Uzbudljivo je bilo na „Motorlend Aragonu“, a sve oči su bile uprte u neverovatnog Italijana Valentina Rosija, koji se posle operacije već vratio na stazu i konkurisao za prvo mesto u kvalifikacijama.

Ipak, najbrži je bio Maverik Vinjales sa vremenom 1:47.635, dok je drugu poziciju zauzeo Horhe Lorenco na Dukatiju sa jednom desetinkom zaostatka.

Rosi je na trećem mestu od Vinjalesa bio sporiji 180 hiljaditinki, dok je odličan bio i Britanac Kal Kračlou na LCR Hondi za četvrtu poziciju, koji je posle udesa na FP4 imao 195 hiljaditih delova sekunde slabije vreme od prvoplasiranog.

Peti je, posle izletanja sa staze, bio aktuelni Moto GP šampion i četvorostruki osvajač pol pozicije u Aragonu Mark Markes na Hondi, a šesti njegov klupski kolega Dani Pedrosa. U prvih deset su svoje mesto našli i Andrea Doviciozo, koji je bio sedmi, Aleš Espargaro, Alvaro Bautista i Andrea Janone, na poziciji broj 10.

Glavni okršaj u Aragonu u „kraljevskoj klasi“ je zakazan za nedelju od 14 časova, a direktan prenos možete pratiti na Sport klubu 3.

Izvor: Sportklub.rs + AUTO.BLOG.RS

Galerija slika

Članci iz iste kategorije