Euro NCAP:pet zvezdica za novi Opel Grandland X

8. септембар, 2017. #

 

 

  • Integritet bezbednosnog koncepta Grandlanda X potvrđena na Euro NCAP „kreš“ testovima
  • Automatsko kočenje u slučaju nužde i detekcija pospanosti vozača – opcioni
  • „Anđeo čuvar“ Opel OnStar obezbeđuje dodatni spokoj

 

 

Riselshajm. U najnovijem ocenjivanju bezbednosti objavljenom juče, Euro NCAP je potpuno novom Opel Grandland X kompaktnom SUV-u (Sport Utility Vehicle) dodelio maksimalnih pet zvezdica. Ocena je bazirana na temeljnoj proceni u četiri bezbednosne oblasti: zaštiti odraslih putnika, zaštiti dece, zaštiti pešaka i bezbednosnim sistemima asistencije.

 

Euro NCAP je takođe testirao opcioni sistem automatskog kočenja u slučaju nužde, koji kupci Grandlanda X mogu da naruče mimo standardne bezbednosne opreme. Po Euro NCAP-u, ovaj sistem se dobro pokazao na testovima.

 

Baš kao i automatsko kočenje u slučaju nužde, Opel Grandland X nudi dodatnu, prvoklasnu asistenciju i bezbednosne sisteme. Upozorenje na pospanost vozača, primera radi, može da detektuje tipične znake umora i podseti vozača da redovno pravi pauze tokom dugih putovanja. Opelov novi izazivač u visokokonkurentnom SUV tržišnom segmentu, takođe isporučuje optimalnu vidljivost tokom noćne vožnje bez zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju. Opcioni AFL LED prednji farovi proizvode jasnu belu svetlost koja efektno pretvara noć u dan i automatski se prilagođava situaciji u saobraćaju.

 

Bezbrižnost vozačima Grandlanda X osigurava i Opel OnStar¹. Pored ponude usluga poput asistencije u slučaju krađe vozila ili Wi-Fi pristupne tačke za izvanredno onlajn povezivanje, lični asistent zadužen za konektivnost i servis, može da pomogne umornim vozačima da pronađu parking² ili rezervišu hotelsku sobu³. Ukoliko se javi hitna potreba, „anđeo čuvar“ automatski javlja da je došlo do sudara, povezujući putnike sa savetnikom, ne mašinom.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije