Bicikl Bianchi Ferrari SF01 košta 15.000 evra, ram težak samo 780 grama

1. септембар, 2017. #

 

Italijanske kompanije Bianchi i Ferrari su se udružile i napravile bicikl koji će biti ponuđen u tradicionalnim Rosso Corsa i Nero Setoso bojama iz Maranela.

Bicikl nazvan SF01 je zapravo novi drumski bicikl koji je predstavljen ove nedelje u Nemačkoj na sajmu Eurobike 2017. Svoj život je počeo kao Bianchi Speciallisima, a onda je dobio brojna pobošanja i Ferrarijev znak.

Novi SF01 ima ram u potpunosti napravljen od ugljeničnih vlakana, koji je težak samo 780 grama. Poseduje i sistem poništavanja vibracija, koji može da eliminiše 80 posto svih vibracija za što prijatniju vožnju.

Ugljenična vlakna su korišćena u izradi sedišta, koje je teško samo 74 grama. Radi se o istom materijalu koji Ferrari koristi u izradi sedišta za svoj F1 bolid.

Bicikl koristi Pirelli P Zero gume, a točkovi su takođe napravljeni od ugljeničnih vlakana s Ferrarijevim grafikama. Teški su po 1.420 grama.

Prodaja bicikla SF01 počinje u novembru na odabranim tržištima, a globalno će biti dostupan naredne godine. Negova cena iznosi 15.000 evra.

Izvor: Klix.ba + Auto.blog.rs

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije