50. Srbija reli ( start u petak u 20.01 u Užicu ) – Vladica Rabrenović protiv gostiju iz Turske i Bugarske

21. септембар, 2017. #

Konačna lista prijava za predstojeći 50. Srbija reli, zakazan za 22- 24. septembra u Užicu i okolini,  ugledala je svetlost dana! Tačno 38 posada prijavljeno je za naše najveće automobilsko takmičenje, koje ove godine slavi jubilej kakvim se retko ko u Evropi može ponositi.

Očekuje žestoka borba na svih 11 brzinskih ispita! Prošlogodišnji pobednik Bugarin Plamen Stajkov imaće velike rivale u turskim posadama u R5 automobilima, koje predvode Jagiz Avdži i Orhan Avdžioglu. Osim toga, Bugarin s gruzijskom licencom među Turcima ima i konkurente za pobedu u klasi, pošto s dva „micubišija EVO IX“ dolaze Okur i Kučuksari, dok iz Bugarske, u istom automobilu, stiže njegov zemljak Georgi Vasilev.

Naš aktuelni šampion Rabrenović imaće Ignjata Isaeva za glavnog konkurenta u klasi RC3, pošto Bugarin dolazi s jednim vrhunskim „sitroenom C3 DS3 maks“. Iz košiluka stiže i atraktivni „pežo 208 R2“, u rukama Grigora Grigorova. Našoj publici biće interesantan dolazak jedinog Slovenca na listi, Roka Jerkiča, koji za razliku od prošle sezone i učešća u „škodi feliciji kit- kar“ sad vozi „MG Rover ZR 105“! Možda smo očekivali više takmičara u „hjundi i20“ modelima, koji su deo juniorskog programa razvoja budućih asova Bugarske. Nasuprot čak četiri posade minule, ove godine ćemo u tom automobilu gledati samo Hrista Gezova.

Srbija reli je uvek „mamac“ i za domaće posade, pa će se na startu naći i pojedini takmičari koji do sada nisu vozili tokom ove sezone. Pored pomenutog Rabrenovića, tu su i Đanluka Roko i Željko Milutinović, kao glavni pretendenti za pobedu u Šampionatu Srbije. Na listi je i ime povratnika Nenada Vićentića.Ono što posebno raduje je i ponovo „puna lista“ u najmanjoj klasi, popularnom „malom N“- u, gde imamo čak sedam posada.

Podsećamo da 50. Srbija reli počinje u petak 22. septembra , ceremonijalnim startom na Trgu partizana u 20, 01 časova, što će uzrokovati i  promenu stanja u saobraćaju  na gradskim ulicama i Trgu partizana. Specijalni ispiti Lokva, Duboko i Golden voze se u subotu 23. septembra i nedelju 24. septembra.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije