WRC 2017 – Adac rallye Deutschland – Tanak čuva vrh, sutra je pakleni finiš

19. август, 2017. #

Estonac OT TANAK je u zaista velikoj prilici da sutra na NEMAČKOM RELIJU zabeleži i svoju drugu WRC pobedu i da se prilično približi vodećima u generalnom plasmanu šampionata, NUJVILU i OŽIEU. TANAK ima 119 bodova a pobeda na reliju bi mu donela 25 poena, plus one koje bi mogao osvojiti na POWER STAGE. Podsetimo da je četiri puta uzimao bodove na tim ispitima.Primera radi, ako bi TANAK sutra pobedio i zaradio svih pet bodova na poslednjem ispitu a NUJVIL ostao kratkih rukava, odlični Estonac bi se približio NUJVILU na samo 11 bodova…. ali to su samo nagadjanja..

TANAK je sa svojom „ford fiestom WRC“ ostvario lepu prednost od 21.4 sekunde, u odnosu na  jakog pratioca, Norvežanina ANDREASA MIKELSENA, koji u svom ovogodišnjem debiju za volanom „sitroena C3 WRC“,  vozi odlično.

Svetski prvak Francuz SEBASTIEN OŽIE, timski kolega OT TANAKA u M-sportu, zna vrlo dobro da mu se posle kiksa NUJVILA ukazala sjajna prilika za vraćanje na lidersku poziciju šampionata, medjutim, video je koliko su grešili mnogi pa i on sam i mora biti maksimalno koncentrisan i čuvati treće mesto, u sutrašnjem finišu na četiri preostala brzinska ispita.

TIJERI NUJVIL je kao što je poznato otkinuo točak i ispao iz trke na današnjim ispitima,ali, sve nade polaže u poslednji ispit POWER STAGE, koji bi mogao da mu donese dodatne bodove. NUJVIL je čak 7 puta osvajao dodatne bodove a dva puta je na završnom ispitu pobedjivao. Opcije su razne i svašta se sutra može dogoditi.

Pravi sportski rat vode JUHO HANINEN i ELFIN EVANS, razlika medju njima je samo 4.2 sekunde a prednost ima EVANS.

U elitnoj klasi je sve poznato pa i u klasi WRC 2, gde je posle greške KOPECKOG, Francuz ERIK KAMILI u velikoj prednosti, od 1.12.2 minuta.

PLASMAN POSLE 17 ISPITA:

1. Tanak – „ford“
2. Mikelsen – „sitroen“…………..+ 21.4 sek.
3. Ožie – „ford“…………………… + 29.6
4. Evans – „ford“………………… + 1.48.3 min.
5. Haninen – „tojota“………….. + 1.52.5
6. Brin – „sitroen“ …………….. + 2.06.7
7. Latvala – „tojota“……………… + 4.04.9
8. Padon – „hjundai“…………… + 4.31.3
9. Kamili – „ford“ ( WRC 2 ) ….. + 8.41.9
10. Kremer – „ford“…………….. + 8.54.5

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije