WRC 2017 – Adac rallye Deutschland – Na pet ispit pet različitih pobednika

18. август, 2017. #

Velika konkurencija i još uvek male razlike su medju vodećima na NEMAČKOM RELIJU. Na pet brzinskih ispit pobedili su KOPECKI, SORDO, TANAK, MIKELSEN i NUJVIL a u generalnom plasmanu sa zalihom 0d 4.1 sekunde je 28. godišnji Norvežanin i debitant u „sitroenu C3 WRC“, ANDREAS MIKELSEN.

Posle greške KRIS MIKA na samom početku relija, sinoć na super specijalu, kada je udario u betonski zid i polomio točak a potom dobio 10 minuta penalizacije, grešku je načinio i DANI SORDO u „hjundaiu“, koji je posle pobede na ispitu 2 na brzincu broj 4 izleteo sa puta i zaustavio se u podnožju staze u šiblju i šumi ( na slici ). Maler je na ispitu broj 5 imao i JARI MATI LATVALA i to sa motorom svoje „tojote“, pa je izgubio skoro 1.30 minuta u odnosu na lidera. KRIS MIK je nastavio reli a jutros je rekao : „Posle stvarno glupe greške nastavljam sa namerom da završim svaki ispit. Moj suvozač PAUL NAGLE čeka vesti od supruge koja je u porodilištu“

RELI NEMAČKE za sada najviše prija ANDREASU MIKELSENU, vozaču koji iza sebe ima 84 WRC takmičenja, 3 pobede, 20 podijuma i 73 trijumfa na specijalnim brzinskim ispitima.

Veoma dobar je i mladi Finac ESAPEKA LAPI sa „tojotom“ koji zauzima 6. mesto u generalnom plasmanu,ispred HANINENA, BRINA, PADONA , LATVALE , SORDA, MIKA..

Posle pauze i regrupinga RELI NEMAČKA se nastavlja istim ispitima kao i pre podne. Na redu su brzinci 6, 7 i 8. Podsetimo planirano je održavanje 21. ispita.

Plasman posle 5 ispita:

1. Mikelsen – „sitroen“
2.Tanak – „ford“……. + 4.1 sekund
3. Ožie – „ford“……….. + 5.6
4. Evans – „ford“ ……… +14.8
5. Nujvil – „hjundai“……..+ 17.5
6. Lapi – „tojota“………… + 29.2
7. Haninen – „tojota“……..+ 31.5
8. Brin – „sitroen“………….+ 31.5
9. Padon – „hjundai“ ……..+ 1.18.6
10. Latvala – „tojota“………+ 1.36.8

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije