WRC 2017 – ADAC Rallye Deutschland – Loeb ima 9 pobeda,Ožie 3, Sitroen 12 a Ford 5

16. август, 2017. #

Test ispitom SHAKEDOWN sutra počinje nova WRC runda. Biće to izuzetno zanimljiv i posećen ADAC RALLYE DEUTSCHLAND, sa 21. brzinskim ispitom na asfaltu. Uvodni ispit je u četvrtak uveče, potom sledi 7 brzinaca u petak, 9 u subotu i u nedelju završna 4.

NEMAČKI RELI je nastao još 1982. godine i bodovao se za nacionalni reli šampionat. Pobedio je tada poznati  Nemac ERWIN WEBER, sa „opel askonom 400“   . Za taj prvi period  RELIJA NEMAČKA karakteristična je 1986. godina, kada je u generalnom plasmanu pobedila fantastična Francuskinja MIŠEL MUTON, bez premca najbolja relistkinja medju ženama i gospodja koja je danas na svim relijima u komisiji FIA za bezbednost.

Od 2002. godine NEMAČKI RELI se nalazi u kalendaru SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA. Najviše uspeha u NEMAČKOJ je imao neverovatni Francuz, SEBASTIEN LOEB sa suvozačem DANIJEL ELENOM a za volanom „sitroena ksare“ i „C4“ – POBEDIO JE DEVET PUTA. Aktuelni svetski prvak Francuz SEBASTIEN OŽIE i njegov suvozač ŽILIJEN IGRESIA, slavio je TRI PUTA u Nemačkoj, dva puta za redom 2015. i 2016. godine, sa „VW“.

Trenutna situacija u WRC seriji je posebno zanimljiva. Vodeći Belgijanac TIJERI NUJVIL, sa „hjundaiem i20 Coupe WRC“ je u pravom zamahu. Ima isti broj od 160 bodova kao i OŽIE i zaista je nezahvalno procenjivati ko će u Nemačkoj biti bolji. Legendarni i najbolji reli vozač svih vremena Nemačke, 70. godišnji VALTER RERL smatra da je medju svima najbolji SEBASTIEN OŽIE.
Trijumfu se nadaju mnogi, reklo bi se da najviše izgleda imaju TANAK i LATVALA, ali, možda će Nemačka biti srećna i za ekipu SITROENA u kojoj će biti KRIS MIK, KREG BRIN i ANDREAS MIKELSEN…dok naravno u prikrajku čekaju SORDO,PADON ,EVANS pa i debitant LAPI koji je oduševio u FINSKOJ.

Medju zvezdama elitne klase neće biti odličnog Norvežanina MADS OSTBERGA koji je na reliju RAJD RZESZOWSKI u Poljskoj pre desetak dana imao havariju i odustajanje.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije