Uskoro i novi Renault Megane RS sa 300KS !

9. август, 2017. #

 

Renault Sport je krajem maja u Monaku promovisao novu generaciju Megana RS, ali tada i dalje sa kamufliranim eksterijerom.

U međuvremenu je u javnost procureo komplet patnetnih slika ovog hot hatch modela (za to je kriv WIPO – World Intellectual Property Organization), čija zvanična premijera će najverovatnije biti održana u septembru, na sajmu automobila u Frankfurtu.

Kako bilo, novi Megane RS će se kupcima nuditi samo u formi hatchbacka sa 5 vrata, što je recept još ranije primenjen i kod manjeg Clia RS.

Megane RS nove generacije će raspolagati sa više od 300KS (pod haubom će po svemu sudeći biti 1,8 litarski turbo četvorocilindraš), pri čemu će se u RS paketu između ostalog naći i agresivniji eksterijer, veći alu točkovi, sportsko ogibljenje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, kao i modifikovani enterijer sa sportskim sedištima i volanom.

Od menjača se pominju šestostepeni manuelni i EDC menjač sa dvostrukim kvačilom.

Novi Megane RS će i dalje nuditi sa prednjim pogonom, s tim što će imati i 4Control sistem upravljanja na sva četiri točka. Renault navodi da ovaj sistem „automobil čini okretnijim i preciznijim te mu pomaže da ostvari bolje performanse tako što s pomoću elektromagnetskog aktuatora na zadnjoj osovini upravlja zadnjim točkovima“ kao i da su „inženjeri Renault Sporta rad sistema 4CONTROL podesili na način koji automobilu obezbeđuje izuzetnu okretnost pri nižim brzinama i nenadmašnu stabilnost u bržim krivinama“.

Kupcima će se nuditi i izbor između Sport i Cup oslanjanja, pri čemu se u fabričkoj najavi kaže da Sport spaja odlične performanse s udobnošću za svakodnevne vožnje dok Cup donosi vrhunske sportske osobine, spremne i za vožnju na trkačkim stazama.

Britanci novi Megane RS kod njih u prodaji očekuju na proleće 2018. godine, po ceni od oko 27.500 funti, što je manje od cene za Hondu Civic Type R koja u Velikoj Britaniji košta 30.200 funti.

Takođe, ovim modelom možemo očekivati i Renaultov napad na rekord koji za serijska vozila sa prednjim pogonom trenutno na Nirburgringu drži upravo Honda Civic Type R.

Proizvodnja starog Megana RS je inače završena u avgustu prošle godine, a treba podsetiti da se taj model pojavio 2009. godine i da je za sedam godina proizvedeno oko 30.000 komada (koji su našli kupce u više od 30 zemalja, od Evrope, Japan, Kine, Singapura, Južne Afrike, Australije…).

Auto.blog.rs

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije