Moto trke na Zalužanima, Banjaluka – Poginuo moto šampion Dražen Tintor

6. август, 2017. #

Na Otvorenom prvenstvu u motociklizmu u Zalužanima kod Banjaluke, poginuo je šampion Srbije na kružnim stazama i dugogodišnji takmičar Draženko Tintor.Iz policije je potvrđeno  da je motociklista nastradao, ali da je u toku uviđaj.Prvenstvo je prekinuto zbog policijskog uviđaja.

Dražen Tintor je bio dugo u moto sportu. Po dolasku iz Bosne živeo je i radio u Batajnici. Učestvovao je na mnogim domaćim takmičenjima kao i na medjunarodnim trkama. Pored uspeha na stazi predstavio se i kao dobar organizator motociklističkih trka.

Na takmičenju u Banjaluci Dražen Tintor je pobedio u prvoj trci, a poginuo u drugoj, nakon što je pri velikoj brzini na krivini izgubio kontrolu nad BMW i pao. Posle pada se prevrnuo nekoliko puta, zbog čega je i zadobio teške telesne povrede koje su ga koštale života. Otvoreno prvenstvo BiH i RS u disciplini „roud rejsing“ prekinuto je posle te nesreće.
Motociklista Nenad Petrović, naš višestruku šampion iz Kragujevca, poznatiji kao Šone Divlji, rekao je da je moto-sport izgubio jednog kvalitetnog vozača.

– Zadobio je teške povrede kičme i nije mogao da izdrži. Poznavao sam ga barem deset godina. Ljudina! – rekao je Šone.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije