Milovan Mikica Vesnić vozi na Slovakia ringu i završava ovu sezonu

7. август, 2017. #

Naš istaknuti šampion automobilskog sporta, MILOVAN MIKICA VESNIĆ, uskoro će krenuti put Slovačke gde ga 20. avgusta očekuje trka CENTRALNO EVROPSKE ZONE, na poznatom autodromu SLOVAKIARING. Kao što je poznato, naš as je ove godine debitovao u potpuno novom automobilu „audi RS 3“. Učestvovao je na trkama u okviru CEZ-a a potom i na dva takmičenja u poznatom i vrlo teškom TCR šampionatu.

Kao što znate najviše problema mu je predstavljalo upoznavanje sa automobilom i nedostatak vremena i mogućnosti za prave testove, kojih iskreno govoreći nije uopšte imao. Ipak naš iskusni 41. godišnji as, koji nas je toliko puta oduševljavao svojim vozačkim umećem a i profesionalnim odnosom sa mnogim medijima, uspeo je uz pomoć svog oca MILUNA VESNIĆA i već uigrane ekipe mehaničara, da hrabro stane pokraj bogatih vozača koji su imali priliku da isprobaju svoje automobile. Kao što se moglo i pretpostaviti nije bilo dobrih rezultata ali, VESNIĆ je više puta izjavljivao da mu ova sezona predstavlja period učenja a da ozbiljnije angažovanje pa i plasmane očekuje u 2018. godini. Upravo smo ga pronašli u njegovoj radionici u GORJANIMA, nadomak UŽICA, a za razgovor sa novinarima uvek raspoložen, MILOVAN MIKICA VESNIĆ je rekao…

„Protekle trke u CEZ-u u TCR-u su za mene predstavljale novo i vrlo značajno iskustvo. Pokušavali smo da proverimo mnoge varijante podešavanja mog odličnog „audija“, da savladamo delikatni „SETAP“. Sve to smo radili u hodu, na malo treninga, na kvalifikacijama i trkama. Moj „audi“ je zaista dobar ali i specifičan u odnosu na druge automobile. Potrebno je baš puno vremena za pronalaženje pravog setapa a mi ni vremena ni finansije nismo imali. Pomogli su nam puno DANLOP i ZLATIBOR i zaista im veliko hvala za podršku. Nažalost mi za sada nemamo velikog i finansijski jakog sponzora da isprati sve naše troškove koji su neverovatno veliki. Imali smo i pehove sa gumama, oštećenja automobila, ali i pored svega mogu reći da sam zadovoljan. Život je velika škola i svakog dana se nešto nauči. Na SLOVAKIARINGU ćemo opet ispitati SETAP i tom trkom završiti naš program za ovu godinu. Upoznali smo dešavanja u TCR seriji, videli da ima previše nerazumnih odluka organizatora a puno smo naučili i od DUŠANA BORKOVIĆA, koji je takodje imao dosta problema. Pozdravljam sve svoje navijače i obećavam da ćemo se još bolje pripremiti za sledeću sezonu“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije