ERC 2017 – Barum rally – Kopecki superioran, … „škoda fabija R5“ Štajfa Vojteha potpuno izgorela

26. август, 2017. #

BARUM RELI je uvek bio uzbudljiv, još od prvih dana a ovaj koji je u toku doneo je baš neizvesnu borbu izmedju lokalnih vozača sa „škodama fabijama R5“ a takodje prikazao da je poznati JAN KOPECKI na svom terenu pravi gazda. Pokušava Rus ALEKSEJ LUKJANUK, sa „ford fiestom R5“, sve što može, medjutim, ogromno iskustvo i znanje KOPECKOG je zaista dominantno a zna se da vozi fabrički pripremljenu „škodu“. Pred poslednjih 6 brzinskih ispita KOPECKI ima 16.6 sekundi prednosti. To nije nedostižna razlika ali, stiče se utisak da Čeh sve obavlja rutinski.

Veliki maler, pravu katastrofu, preživeo je srećom bez povreda Čeh ŠTAJF VOJTEH, kome je na ispitu broj 7 potpuno izgorela njegova „škofa fabija R5“. Ostala je od tog nekada lepog i kvalitetnog reli automobil samo pocrnela školjka, vatra je sve uništila. Uzrok, najverovatnije pregrejan motor na temperaturi preko 30 stepeni na BARUM RELIJU i neki kvar, ili varnica… ŠTETA ZAISTA ŠTETA za sportski reli automobil vredan blizu 200.000 evra.

Od poznatih reli majstora valja spomenuti Poljaka KAJETANOVIČA, vodećeg u RELI ŠAMPIONATU EVROPE sa 108 bodova, koji je tek na 8.mestu i u šampionatu drugoplasiranog Portugalca MAGALJAŠA, sa 95 bodova, koji je na BARUMU  još slabiji. Ali, izgleda da njih dvojicu ne zanima pobeda na BARUMU, jer znaju da protiv Čeha, na njihovom ognjištu, teško mogu da se osvoje maksimalni bodovi.

Sjajni Česi, vozači „škode fabije R5“, na uskim i vijugavim šumskim putevima voze perfektno a posle KOPECKOG odlični su KRESTA,KOSTKA, ČERNI, KOČI i VALOUŠEK.

Favorit za podijum je bio i iskusni Francuz BRAJAN BUFIE, ali  je dobar plasman na početku pokvario zbog kvara i grešaka.

Na ovom BARUM RELIJU su startovale i tri ženske posade, medju njima i nama poznata Bugarka Stratieva, ali je zbog kvara kočnica odustala. Najbolja je Italijanka Molinaro, sa „opel adamom“, u generalnom je 52, medju 150 posada koliko ih je bilo na startu.

Plasman na reliju BARUM posle 9 ispita:

1.Kopecki – „škoda“
2. Lukjanuk – „ford“……..+ 16.6
3. Pech – „ford“…………… + 47.5
4. Griebel – „škoda“…….. + 1.09.7
5. Kresta – „škoda“……… + 1.13.0
6. Kostka – „škoda“ ……… + 1.14.5
7. Černi – „škoda“………….. + 1.20.8
8. Kajetanovič – „ford“……. + 1.21.2
9. Koči – „škoda“ ………… + 1.46.1
10. Valoušek – „škoda“………+ 1.49.5

Galerija slika

Članci iz iste kategorije