WRC 2017 – Neste rally Finland – Latvala odustao zbog kvara, Lapi opet na prestolu

29. јул, 2017. #

U našim životima ništa nije slučajno. Kada je danas JARI MATI LATVALA punom snagom krenuo u borbu sa krivinama, sa prevojima i užasno klizavom makadamu Finske, bio je rešen da pretekne mladog ESAPEKU LAPIJA  i da mu stavi do znanja da JARI ipak vozi najbrže u Finskoj. Sve je išlo po planu, LATVALA je dobio za redom ŠEST ispita i ostavio LAPIJA iza sebe za 8.5. sekundi, ALI, onda je počeo 20. ispit i na „tojoti“ LATVALE je otkazala elektronika. Kao da je neko hteo da pogura najmljadjeg i neverovatno talentovanog ESAPEKU LAPIJA i da ga opet postavi na čelo najbržeg svetskog karavana.

Posle 21. ispita na FINSKOM RELIJU, 26. godišnji ESAPEKA LAPI je ubedljivo prvi sa čak 49.1  sekund ispred još mladjeg, 23. godišnjeg TEMO SUNINENA i sa 53.4 sekunde ispred mnogo iskusnog HANINENA.

Navijači u Finskoj uživaju u jednom zaista fantastičnom reliju. Onaj ko samo jednom proprati „u živo“ jednu WRC predstavu pamtiće je verujte celog života. Mi smo srećom bili u prilici da pratimo dve WRC predstave, RELI SAN REMO 1994. i kasnije TURSKI RELI.Videti LOEBA, MEK REA, GRONHOLMA, SAJNCA, ORIOLA i ostale predstavljalo je nešto neopisivo, kao što je sada prava poslastica pratiti skokove LAPIJA i SUNINENA na neverovatnim šumskim krivinama u Finskoj.

Ovaj reli se završava sutra sa četiri ispita, od kojih je poslednji onaj posebni, POWERSTAGE. Bilo bi pošteno da u Finskoj pobedi ESAPEKA LAPI. Nadamo se da će tako i biti i to bi bilo dobro za svetski reli sporta.

Generalni plasman posle 21. ispita:

1. Lapi – „tojota“
2. Suninen – „ford“ ….+ 49.1 sek.
3.Haninen – „tojota“ …….+ 53.4
4.Evans – „ford“ ….+ 54.7
5. Brin – „sitroen“….+ 1.16.9
6. Nujvil – „hjundai“…..+ 1.31.6 min.
7. Tanak – „ford“……..+ 2.07.5
8. Mik – „sitroen“ …….+ 2.59.1
9. Sordo – „hjundai“ ……+ 3.54.0
10. Ostberg – „ford“ ……..+ 4.23.6

Galerija slika

Članci iz iste kategorije