TCR 2017 – Ošersleben – Dušan Borković opet vozi

6. јул, 2017. #

Ubedljivo najpopularniji i najuspešniji automobilista SRBIJE, Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, ove subote i nedelje će opet biti za volanom svoje „alfe djulijete“, automobila kojim je ove godine u TCR seriji zabeležio dve pobede i sakupio 82. boda.

Već ste čuli da je DUŠAN BORKOVIĆ sa svojim tumom pre nekoliko dana organizovao još jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima medija. Kad se prisetimo ranijih godina i naših majstora volana onda možemo zaključiti da je malo ko ili bolje rečeno niko, imao takvo shvatanje o marketingu i publikovanju ličnih rezultata, tako ozbiljan odnos sa novinarima. Bilo je automobilista koji su ostvarivali lepe rezultate na medjunarodnoj sceni ali niko do sada nije imao takav kontinuitet u pobedama na mnogim domaćim stazama a kasnije na pistama Evrope i sveta i niko nije shvatio kako valja postupati sa onima koji o njima pišu, izveštavaja,komentarišu. Iza BORKOVIĆA je stala vlada SRBIJE uvidevši da visoki Pančevac već duže vreme predstavlja pravog ambasadora SRBIJE u svetu.

Jedan naš reli vozač je nedavno rekao : „Pa DUCA je naš NOVAK DJOKOVIĆ u automobilskom sportu“.

Kad bolje razmislimo i jeste tako. BORKOVIĆ je ubedljivo najuspešniji od svih. DUCA je sportista sa karakterom, od svog oca JOVANA BORKOVIĆA, nekadašnjeg moto šampiona, je naučio puno toga i kada pogledate njegovi karijeru  videćete da je od prve trke, na beogradskom kartingu na Banovom Brdu, 1993. godine , pa do sada uradio odista puno.

Materijalna sredstva koja su mu pružena BORKOVIĆ je iskoristio na pravi način i revanširao se pobedama i briljantnim rezultatima. Redovno je u teretani, vodi računa o ishrani, večito je u pokretu, odaziva se na svaki poziv medija, odlično je savladao engleski jezik, uskoro ponovo putije u AMERIKU gde će trenirati za nastavak TCR sezone, ZNA DA SE PONAŠA, pa zbog svega navedenog nije čudo da ima sve veći broj simpatizera.

Na stazi u Nemačkoj, na poznatom OŠERSLEBENU, ove subote su planirana dva treninga, u 9.15 i 12 časova a potom u 15 časova i kvalifikacije. Trke će biti održane u nedelju, u 12.30 i 14.30  a obe će biti prikazane na uglednom RTS 2.

DUŠAN BORKOVIĆ se trenutno nalazi na ŠESTOM MESTU u generalnom plamanu TCR serije, iza TAŠIJA,KOLČAGA,VERNEA, KOMINIJA i ORIOLE. Bodove su do sada osvajala čak 23.  vozača a njih 15 je bilo na podijumu.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije