TCR 2017 – Ošersleben 2 – Borković odustao zbog kvara elektronike

9. јул, 2017. #

DUŠAN BORKOVIĆ nije imao ni malo sreće u Nemačkoj. U prvoj trci je odustao zbog pucanja poluosovine a u drugoj zbog kvara elektronike.

Duga trka je počela posebno uzbudljivo. Već posle desetak metara posle starta Italijan KOLČAGO je promenio svoju putanju i ušao u pravac Francuza VERNEA koji je samo malo skrenuo levo i došlo je do kontakta sa Britancem NEŠOM, koji je pokušao obilaženje VERNEA sa leve strane. U tom momentu se KOLČAGO već vrteo na stazi i u pravoj gužvi oštećeno je čak oko SEDAM automobila. KOLČAGO , NEŠ, HAF, ORIOLA, ENGSTLER, ALTOE i PAULSEN su prilično oštetili svoje automobile i nisu startovali posle nastavka.

U ponovljenom startu naš šampion DUŠAN BORKOVIĆ je krenuo kao sedmi i imao velike izglede da se domogne vrednih bodova. Bio je odličan, probio se na ŠESTO mesto a onda je odjednom usporio i skrenuo u boks – kvar elektronike. Šteta, zaista šteta, ali, to su automobilske trke.

Posle izvanredne borbe izmedju od starta vodećeg HOMOLE i MORBIDELIJA, u poslednjem krugu je iskusni, 49. godišnji DJANI MORBIDELI vešto i u punoj brzini obišao takodje odličnog 23. godišnjeg MATO HOMOLU i zabeležio drugu pobedu u Nemačkoj. Treći je bio VERNE.

U TCR šampionatu sledi duža pauza a nastavak je u septembru na stazi BURIRAM.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije