Moto GP vesti

20. јул, 2017. #

Rosi: Morbideli će biti problem

Valentino Rosi smatra da će polaznik njegove akademije Franko Morbideli biti „problem“ za celu kraljevsku klasu kada bude došao u nju.

Morbideli trenutno ubedljivo vodi ispred Tomasa Lutija u Moto 2 klasi, ima 34 boda prednosti. Prema pisanjima medija bliskih Moto GP-ju, on će gotovo sigurno preći u Moto GP kategoriju sledeće sezone i voziti za tim Mark VDS.

On bi bio prvi koji je sa Rosijeve akademije došao u kraljevsku klasu.

„Znam ga već dugo vreme. Bio je jedan od prvih vozača na akademiji. Drago mi je da sam uspeo da ga stavim u dobru poziciju kao vozača. Ali, kada bude došao u Moto GP, biće problem za svakoga! Kada treniramo zajedno, meni je veliki problem“, rekao je legendarni „Doktor“.

Izvor: Sportklub.rs

Monster ostaje uz Tech3 Jamahu

Nakon neverovatne prve polovine sezone, Monster je blizu odluke da ipak ostane uz Tech3 Jamahu.

Oba vozača, i Jonas Folger i žoan Zarko su se peli na podijum, a neretko su bili i ispred fabričkih vozača.

„Na kraju prošle sezone, ljudi iz Monstera su nam rekli: Hvala za sve što ste uradili, ali 2017. će biti naša poslednja sezona. Želimo neki tim koji je vidljiviji, koji ima bolje rezultate, u prevodu, fabrički tim. Ali, sada smo imali sastanak i rekao je da se oseća veoma pozitivno i da želi da ostane uz nas, jer smo još simpatičniji kao autsajderi“, rekao je Erve Ponšral.

Zanimljivo je da su se i Folger i Zarko peli na podijum na svojim „domaćim“ trkama. Ponšral je rekao da on sam ima ugovor sa Jamahom do kraja 2018.

Izvor: Sportklub.rs

Aspar tim i Bautista zajedno i naredne godine

Aspar tim i Alvaro Bautista nastaviće saradnju i u u 2018. godini. Bautista tako ostaje u timu za koji vozi još od 2006. i Moto 3 dana.

Tokom ove sezone Bautista je na četiri trke bio među sedam najboljih vozača. Bio je četvrti u Argentini, peti u Italiji, sedmi na Katalunji i šesti u Nemačkoj.

„Veoma sam srećan što ću još jednu sezonu biti deo Aspar tim porodice. To može da pomogne i timu i meni da postanemo snažniji i veći. Imamo dobru sezonu, imam sjajan odnos sa svima u ekipi i veoma se prijatno osećam na Dukatiju zahvaljujući svoj podršci koju imam. Mislim da možemo da nastavimo da napredujemo i da možemo da ostvarimo svoje ciljeve“, rekao je Bautista nakon produžetka saradnje.

Horhe Martinez, generalni menadžer Aspara takođe je izrazio zadovoljstvo zbog dogovora koji je postignut sa Bautistom.

„Verujemo u njega i uživamo u ovoj sezoni. Takođe, imamo mnogo poverenja u Dukati, imamo odličnu podršku od njih i mislim da u nastavku saradnje sa Alvarom možemo još više da napredujemo. Nadam se da će tokom ove sezone biti još mnogo osvojenih poena a da će naredna biti još bolja“, poručio je Martinez.

Izvor: Sportklub.rs + Auto.blog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije