WRC 2017 – Rally Sardegna – Tanak pobedio a Lapi oduševio

11. јун, 2017. #

Estonac OT TANAK , vozač „forda“, novi je pobednik u ovogodišnjem izuzetno uzbudljivom RELI ŠAMPIONATU SVETA, na RELIJU SARDINIJA. Pobedio je ispred LATVALE i NUJVILA.

Ipak, ovaj sjajni reli na velikom ostrvu u Italiji ostaće upamćen po neverovatnom rezultatu najmljadjeg iz elitne grupe, Fincu ESAPEKA LAPIJU ( na slici ), do nedavno vozaču „škode“ a sada novom asu „tojote“, koji je tek pre par meseci napunio 26 godina ….a na ovom teškom makadamskom reliju je pobedio čak na ŠEST brzinskih ispita i na poslednjem POWERSTAGE ispitu nadvisio kompletnu garnituru najboljih vozača sveta. Za baš velike poznavaoce relija to je bilo VELIKO IZNENADJENJE, bez obzira što je reč o vozaču koji se već više puta dokazao. LAPI je sa svojim suvozačem JANNE FERMOM na kraju zauzeo odlično ČETVRTO mesto u generalnom poretku, ispred OŽIEA, HANINENA,OSTBERGA, SORDA, MIKELSENA, MIKA, PADONA, EVANSA…

Poslednji dan RELIJA SARDINIJA je počeo pobedom HAJDENA PADONA, za kojeg je u prvi mah javljeno da odustaje posle teške havarije, ali, mehaničari „hjundaia“ su izveli novo čudo pa je „hjundai“ zakrpljen, ispeglan i tehnički sredjen, zaista izvanredno ako se samo prisetimo slike sa odvaljnim zadnjim točkom i poremećenim vešanjem.

U klasi WRC 2 posle velike borbe pobedio je Francuz ERIK KAMILI ispred Čeha KOPECKOG.

Konačan poredak RELIJA SARDINIJA 2017:

1. Tanak
2. Latvala + 12.3 sek.
3. Nujvil  + 1.07.7 min.
4. Lapi + 2.12.9
5. Ožie  + 3.25.3
6. Haninen + 3.38.5
7. Ostberg  + 6.31.8
8. Mikelsen  + 8.07.8
9. Kamili WRC 2    + 11.15.8
10. Kopecki WRC 2    + 11.21.4

Galerija slika

Članci iz iste kategorije